Drugo ime Dijane Đoković
Svet

February 28, 2022 13:30

By

Majka Dijana otkrila neverovatnu priču: ”Posle blagoslova patrijarha Pavla, Novaku je sve krenulo!”

Kako su vera, kršenje i blagoslov pokojnog patrijarha pomogli Novaku da se popne na tron najboljeg soprtiste sveta, sasvim iskreno i bez zadrške ispričala je Dijana Đoković u emsiji “Dok anđeli spavaju”.

dijana djokovic

PRINTSCREEN/YOUTUBE

Blagoslov patrijarha Pavla 2009. godine pre nego što je umro bila je prekretnica u njegovoj karijeri. Desilo se da smo mogli da odemo do našeg voljenog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA da ga posetimo. Cela porodica je bila tamo, Novak je sedeo na stolici pored njega, patrijarh je bio u fotelji u nekom blaženom polu snu. Đakon koji je bio sa njim objasnio mu je da je Novak stigao, ali on je spavao. Doneli smo mu Novakovu monografiju sa posvetom kada je Novak osvojio Australian open 2008. godine, svoj prvi gren slem.

Dijana je istakla da je Novak nakon blagoslova partijarha Pavla postigao ogroman uspeh, i da je najbolji teniser sveta privražen Bogu od rođenja.

-Đakon je rekao patrijarhu Novak je došao da ga blagosloviš i on je u jednom trenutku otvorio oči. Ja sam tada videla da su to nebesko plave oči. Podigao je ruku i blagoslovio ga. To je bila velika prekretnica u Novaku. Od tada on je osvojio Dejvis kup 2011. godine, i to je bila odskočna daska za sve dalje. To je njegova najuspešnija godina, imao je 43 pobede.

SRĐAN ĐOKOVIĆ

GETTY/IMAGES

Pročitajte: Dijana Đoković krije svoje “pravo” ime!

Novakova majka je ispričala intimne detalje krštenja svoje porodice, i napokon razjasnila zašto je njeno kršteno ime “Milica”, a ne Dijana.

-Novak je veliki vernik, on je duhovno biće koje je tražo svoj mir. Posle povratka iz Australije išao je na Ostrog da se pokloni moštima Svetog Vasilija. On ima tu duhovnost u sebi, mislim da je on rođen takav jer mi nismo bili takvi, mi smo rođeni u neko drugo vreme. Moji roditleji jesu katolici, ali ih su ih partija i komunizam vaspitavali. Mene nisu učili da verujem u Boga, nismo slavili ni Ukrs ni Božić i ja to nisam mogla da prenesem na svoju decu. U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršeni jer nisu ni mogli ni smeli da se krste. Pokojna Srđanova majka koja je imala jako tešku bolest, rak kostiju, pred smrt je želela da krsti decu pa smo ih krstili maja 92. godine, Novak je imao pet godina, a Marko ni godinu dana. Mene su tada pritiskali da se krstim, ja sam govorila kako ću kad vučem katoličko poreklo… Kako su me više pritiskali ja sam imala veći otpor, ali kada sam rodila Marka odjednom sam odlučila da se krstim i da krstim svoju decu. Maja ’92. godine u Žiči, u staroj crkvi, prvo su krstili kuma koji je trebalo nas da krsti, pošto nije bio kršten. Njemu je kum bio moj svekar, pa je naš kum onda krstio nas četvoro. U jednom momentu sveštenik prilazi i ja kažem ime Dijana, a on kaže ne može, to je rimokatoličko ime. Vrteo se tri kruga oko oltara i opet me pita šta da radimo… Ja mu kažem jer možete da mi date kršteno ime. Kaže može, koje ćete ime. Ja pogledam u Srđana, vidim da mu mozak radi 300 na sat i mislim u sebi “Nemoj molim te, samo Srbijanka”, jer se šalio da će tako da me krsti, da bi on u momentu rekao Milica. To mi je kršteno ime. Tako smo se i venčali u crkvi kao Milica i Srđan Đoković, i decu sam krstila kao majka Milica –  ispričala je Dijana u autorskoj emsiji Marine Savić Rajević.

Pročitajte: U julu stiže prinova u porodici, vest krili i od gostiju na svadbi: OTKRIVEN POL BEBE PETRA GRAŠA I HANE HULJIĆ!

AUTOR: SVET

FOTO: ATA/IMAGES