Prva dama Srbije
Svet

February 21, 2023 10:23

By

Niko srećniji od našeg predsednika, Tamara Vučić objavila srećne vesti: Rastemo i razvijamo se FOTO

Prva dama Srbije objavila prelepe vesti 

Prva dama Srbije koja uvek hrabro istupa sa svojim idejama, ponovo je oduševila javnost svojom neposrednošću.

Sredinom oktobra prošle godine zvanično je otvorena nova zgrada srpske ambasade u Vašingtonu. Tako je, kako prenose mediji, Srbija dobila svoj stalni dom, u sopstvenom vlasništvu, na 16. ulici – u istorijskoj zgradi koja je svojevremeno bila kuća američkog državnog sekretara i dobitnika Nobelove nagrade za mir Elihjua Ruta, na manje od kilometar od Bele kuće. Brojnu delegaciju iz Srbije predvodila je supruga predsednika Srbije koja se na pomenutoj svečanosti obratila zvanicama, a govor Tamare Vučić na perfektnom engleskom jeziku iznenadilo je i oduševilo sve prisutne.

Pročitajte: Predsednik ne odvaja pogled od svoje drage: Tamara Vučič u belom FOTO

ATA images

Prva dama Srbije govorila je da su u stvaranju i razvoju SAD učestvovali i danas učestvuju brojni ugledni Srbi, tako da se može govoriti i o srpskom doprinosu izgradnji američkog sna. Prema njenim rečima, Srbija i SAD su kroz istoriju bili zajedno, deleći iste ideale i vrednosti, i to nas danas obavezuje da na tim temeljima gradimo čvršću građevinu buduće saradnje, piše Story.

Pročitajte: Da li je se sećate kad je vodila Pink jutarnji program – Tamara Vučić nam je godinama bila pred očima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

– Neka nova zgrada Ambasade Srbije u SAD bude mesto gde će novi mostovi naše saradnje biti izgrađeni, produbljujući srpsko-američke istorijske veze – rekla je ona tada između ostalog, a govor Tamare Vučić ovim povodom, kako je podelila sa svojim pratiocima danas na Instagramu, uvršten je u monografiju ,,140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa”.

– Diplomatija se često posmatra kao posao država i državnika, ali ne treba zaboraviti da iznad svega, diplomatija poseduje ljudski lik. Ona je satkana od ljudi koje srećemo, sa kojima razgovaramo, gradimo poverenje i zajednički radimo kako bismo kreirali osnove boljeg uzajamnog razumevanja. – navela je prva dama Srbije u opisu snimka koji je postavila, te pobrala mnoštvo pohvalnih komentara kao i reči da je ona jedna od onih dama koje našu zemlju u svetu predstavljaju na dostojan način.

AUTOR: SVET

IZVOR: Story

FOTO: ATA images