Ispovest Stanije Dobrojević o tatinom stradanju
Svet

August 4, 2022 21:00

By

Dogodila se tragedija, Stanija neutešna: Ne znam gde je mi je tata sahranjen

Ispovest Stanije Dobrojević tera suze na oči 

Ispovest Stanije Dobrojević o tatinom stradanju

Dvadeset i sedam godina je prošlo od akcije “Oluja”. I dok Hrvatska danas proslavlja, oružanu akciju “Oluju” kao “Dan pobede i domovinske zahvalnosti” i “Dan hrvatskih branitelja, u Srbiji se održava Dan sećanja na stradale i proterane Srbe. Među mnogobrojnim ljudima koji su napustili Hrvatsku bila je i danas dobro poznata javna ličnost i starleta Stanija Dobrojević, koja je tada imala samo 4 godine, a o pogibiji oca tokom rata i kakve posledice su ovi događaji izazvali kod nje, pričala je i javno.

Pročitajte: Isplivala dugo čuvana tajna – Stanija namestila Anastasijinog bivšeg Kuljić joj ovo neće oprostiti

Foto: RAJKO RISTIĆ

Tata mi je ubijen tokom rata u Hrvatskoj. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo. Naredne dve godine nismo znali ništa o njemu, da li je živ ili mrtav. Kada su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek tridesetak godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj – rekla je Stanija i dodala:

Pročitajte: Pogledajte u kakvom raju na Floridi uživa Stanija Dobrojević (FOTO)

Foto: RAJKO RISTIĆ

– Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen, niti detalje njegovog ubistva. Godine bez tate bile su mučne za nas, selili smo se često. Očinska figura mi je oduvek falila. Možda zato i danas od svog muškarca tražim zaštitu, mora da bude siguran u sebe da bih mu poklonila srce. Sve to odrazilo se na moje zdravlje, a posledice i danas imam – izjavila je svojevremeno Stanija za “Kurir”.

AUTOR: SVET

IZVOR: Blic

FOTO: Rajko Ristić