Svet

9 Marta, 2021 21:00

Maya Berović, Jala i Buba na SUDU! Neviđeni SKANDAL zbog PESAMA!

Tri pesme Maje Berović uklonjene su sa jutjub kanala Imeprija koji je u vlasništvu Bube Korelija i Džale Brata zbog navodne krađe autorskih prava za te numere.

Neviđeni skandal zbog pesama!

Naime, reč je o pesmama “Balmain” iz 2017. godine, i “Sama” i “Vip” iz 2018. godine za koje je Berovićeva navodno platila Džali i Bubi oko 30.000 evra, misleći da su oni autori kompozicija i tekstova, ali se čini da nije sve baš tako.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maya Berovic (@mayaberovicofficial)

Prema pisanju domaćih medija, autori iz inostranstva pobunili su se, a navodno podneli i tužbe, pošto tvrde da su u tim numerama navodno iskorišćene njihove melodije, koje su na toj platformi objavljene znatno ranije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jala Brat (@jalabrat)

Prema pravilima Jutjuba, kad se desi takva situacija, da neko tvrdi da je pokraden, odmah se uklanjaju sporne objave (video-snimci, audio-zapisi i slično), sve dok se ne okonča spor i dokazivanje autorskih prava.

To znači da će Buba i Džala morati da prilože dokaze da su oni napisali kompozicije za numere “Balmain”, “Vip” i “Sama”, inače će ovi spotovi trajno biti uklonjeni s Jutjuba, piše “Telegraf”.

FOTO: RAJKO RISTIĆ