Kuća Đorđa Balaševića na moru svet portal svet
Svet

May 25, 2023 21:15

By

Porodica nije uspela da ispuni Balaševićevu poslednju želju: Sve rade isključivo zbog zarade

Poslednja želja Đorđa Balaševića bila je veoma jednostavna

Beba Balašević, mlađa ćerka Đorđa Balaševića nedavno je gostovala u emisiji “In magazin”, hrvatske Nove TV i tada je govorila o nekim temama koje su veoma bolne za njenu porodicu.

Pročitajte Tuga u očima i drastični gubitak kilograma – Jovana Balašević nije ista žena nakon porodičnog nasilja FOTO 

Poslednja želja Đorđa Balaševića

Youtube printscreen

Između ostalog Beba je otkrila i kako je izgledao trenutak u kome je saznala da joj je otac preminuo.

‒ Zazvonio mi je telefon i javio se jedan potpuno neempatičan, prost ženski glas, neke osobe koju ne poznajem: „Dobar dan, mi smo sad dobili informaciju iz bolnice da je vaš otac umro. Je l’ možete samo da mi potvrdite, jer ne bih nešto da pišem pa da moram posle da demantujem.“ Ja sam bila šokirana. Spustila sam slušalicu jer čekam neku vest iz bolnice, ne znam uopšte šta se dešava…

Pročitajte Tuga i radost u istom danu – Olja Balašević na Đoletov rođendan otkrila detalje poruke koju je ostavio 

Poslednja želja Đorđa Balaševića

Ata images

Iako je Balaševiću porodica bila svetinja, kako Beba ističe, čim je zaklopio oči, našli su se pod neverovatnim pritiskom medija, koji su objavljivali razne neistine. Na meti kritike našli su se i zbog činjenice da ne odobravaju održavanje koncerata u njegovu čast.

‒ On je to zvao „karaoke memorijal“. I rekao je: „Ne podnosim ovo da vidim.“ Bilo je još tih situacija kada su neki ljudi odlazili, pa su pravljeni koncerti u njihovu čast. Užasavao se toga. Rekao je sledeću rečenicu: „Samo ovo nikad nemojte dozvoliti“ – a ove njegove reči su porodici ostale kao poslednja želja Đorđa Balaševića, piše Hello!.

Pročitajte Olivera Balašević pronašla novu ljubav – Zbog ovih fotografija gori Instagram, konačno je srećna FOTO 

Poslednja želja Đorđa Balaševića

Youtube printscreen

Nažalost, neki ovu njegovu želju nisu ispoštovali, pa su njegove pesme izvodili „tribute“ bendovi,  koji sada tvrde da im porodica brani nastupe.

‒ Mi ništa ne zabranjujemo. Mi samo to ne podržavamo, iz prostog razloga što ni on nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i izuzetnost zaboraviti zato što njegove pesme neće izvoditi neki „tribute“ bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu. I da više nikad niko uživo ne izvede njegovu pesmu, ja znam sigurno da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas.

Pročitajte Ovde je stanovala vanvremenska ljubav –  Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili (foto)

Poslednja želja Đorđa Balaševića

ATA/IMAGES

Beba se osvrnula i na one koji pričaju kako porodica sve to radi zbog novca.

‒ To nema nikakve logike. Kad se tatine ili bilo čije pesme izvode, onda se plaća autorskoj agenciji. U ovom slučaju novac ide njegovim naslednicima. A ja radije neću zaraditi ništa u životu na taj način, nego uživati u tome da gledam kako neki tipovi po nekim hamburgernicama ili pabovima stave ruku u džep i imitiraju Đoleta, jer oni to rade zbog zarade. Isključivo i uvek su to radili zbog zarade.

IZVOR: HELLO!