preminuo igor starović
Svet

17 Maja, 2022 17:25

Preminuo Igor Starović: Mnoge poznate dame je ostavio u suzama

Preminuo Igor Starović

Frontmen popularne grupe „Divlji kesten“ Igor Starović preminuo je danas, posle kraće bolesti, u 56. godini – potvrđeno je „Novostima“ u porodici.

Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma iza kojih su ostali veliki hitovi: „Suze krijem, same teku“, „Ti si moja muzika“, „Kristina“, „Zorane, Zorane“, „Nataša“, „Gori, gori, srce moje“…

Pročitajte: Otkriveno od čega je preminuo Igor Starović: Bilo mu je bolje, a onda je sve krenulo po zlu

Igor Starović

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali brojne muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa „Divlji kesten“ dobili su priznanje „Beogradski pobednik“ za „doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici“.

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu pasiju negovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

Ljubavi Igora Starovića

Igor Starović ludo je voleo voditeljku Draganu Katić. O njihovoj vezi pre skoro dve decenije dosta se pisalo, a onda je usledio raskid. S vremenom priče o velikoj ljubavi su utihnule, ali ne i sećanja. On je jednom prilikom 2021. godine govorio o njoj.

Pročitajte: Velika tuga: Preminuo Igor Starović u 56. godini života

Dragana KAtic

Rajko Ristić

– To je bilo zaista davno, jedva se i sećam, ali Dragana je jedna divna osoba, sjajna dama, veliki drugar. Ta priča koja se dešavala sa nama bila je pre više od dvadeset godina, ali to se ne zaboravlja – prisećao se Igor.

Dragana se na svom Instagram profilu oprostila od muzičara.

Pročitajte: Tuga jedne samohrane majke: Dragana Katić ponovo u suzama zbog sina Bobana

Dragana Katić

Njegova velika ljubav je bila balerina Jelena Milošević, s kojom je bio i veren, a nje se svi sećaju sa „Farme 6“ kada se nije odvajala od Kristijana Golubovića u kojeg se „smrtno“ zaljubila.

Jelena milošević balerina

printscreen

– Njoj želim svu sreću, a u koga se ona zaljubljuje ili ne, mene to ne interesuje. Imam svoj život i ne volim da vodim brigu o drugima – rekao je tada Starović.

Prijatelji se opraštaju od muzičara

dragana mirković

RAJKO RISTIĆ

Duboko sam potresena tužnom vešću da nas je napustio tako divan i talentovan čovek kao što je Igor. Nažalost, u poslednje vreme sve više je informacija o preranom odlasku dragih ljudi koji su još mnogo toga mogli da urade i daju. Moje iskreno saučešće i moje misli su pre svega u ovom trenutku sa njegovom porodicom. Trudiću se da u godinama koje predstoje sačuvam uspomenu na njega kako kroz svoju televiziju tako i izvođenjem pesme koju smo zajedno snimili – rekla je Dragana Mirković.

Pročitajte: Sudbina je imala drugačije planove: Tajanstvena veza Vidoja i Sandre Meljničenko prekinuta pre njegove smrti

brena

Ata Images

– Jako mi je žao, veoma sam se potresla. Igor je bio jedan divan čovek, generacija pevača koji su vodili računa o svemu – ponašanju, izboru pesama, obraćanju ljudima sa puno etike i empatije. Divno je pevao i imao je mnogo dobru dušu. Neka mu je laka zemlja. Njegovoj porodici želim da izrazim iskreno saučešće – rekla je Brena.

IZVOR: KURIR

FOTO: RAJKO RISTIĆ