Svet

30 Avgusta, 2020 15:00

SVET na GAJBI! Zašto je Cakana POBEGLA iz centra NA PERIFERIJU!

Dragica Radosavljević Cakana i njen suprug Nebojša Negić već nekoliko godina žive u Sremčici, a bučan i brz tempo kojem nisu mogli da se otmu u stanu na Vračaru zamenili su tišinom i spokojem periferije.

U jednoj kući spavaju, a u drugoj uživaju

U dvorištu se nalaze dve kuće. Jedna veća sa trpezarijom, spavaćim sobama i propratnim odeljenjima. Druga je, takozvana letnja bašta, u kojoj provode najviše vremena i kada su sami i kada im prijatelji dolaze na piće, ručak ili večeru.

Umetnica i advokat uskladili su svoje ukuse, vodili računa o svim detaljima i birali prirodne materijale – kožu i drvo.

Već sam trpezarijski sto od pune hrastovine, u svakom momentu postavljen za šestoro, šalje poruku dobrodošlice, gostoljubivosti i topline.

Domaću atmosferu naglašavaju i skupoceni tanjiri od porcelana i svećnjaci, a kako Cakana jako voli ogledala, u letnjikovcu ih ima na sve strane.

Hedonizam odaje i sofa naspram ugaone garniture, ali i klavir, uz koji vole da se opuštaju.

Kuhinja je opremljena najsavremenijom tehnikom, što i priliči kuvarici na glasu koja nas je zadivila i u takmičenju „Dođi na večeru“.

U vrelim letnjim danima porodica se seli u dvorište, koje je epicentar uživanja. Pored tuša koji su napravili pre dve godine, centralno mesto zauzima džakuzi, a tu su i udobne ležaljke raspoređene na besprekorno održavanom travnjaku, okružene cvećem i zimzelenim biljkama.

Kada padne veče i upali se rasveta, cela priča dobija romantičnu notu, pa supružnici uživaju u ćaskanju i pokojoj čaši dobrog vina.

AUTOR: IVAN GAJIĆ / SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/SVET/INSTAGRAM PRINTSCREEN