Frizura Jelene Đoković
Svet

September 4, 2022 18:30

By

Ne mogu više ovo da gledam… Jelena Đoković očajna što se ljubav ugasila, za Stefana i Taru ovo je kraj

Vaspitanje Stefana i Tare Đoković Jeleni je mnogo važno, evo šta je usvojila

Dok Novak obara svetske rekodre u tenisu, Jelena Đoković se maksimalo posvetila njihovoj deci Stefanu i Tari. Vaspitanje mališana im je na prvom mestu, a supruga jednog od najboljih tenisera svih vremena nedavno je otkrila da joj je jedna knjiga potpuno promenila neke stavove o roditeljstvu. Naime, radi se o knjizi dr Šafali Sabari, popularne autorke i eksperta za roditeljstvo, koja pokušava da spoji zapadnjačku nauku sa istočnjačkom filozofijom. Ova spisateljica se zalaže za „svesno roditeljstvo“ koje podrazumeva da roditelji preispitaju svoje ranije vrednosti i uverenja.

Pročitajte: Anksioznost i stres nisu šala – Jelena Đoković otvorila dušu o problemu koji je umalo koštao braka sa Noletom

Foto: Ata Images

– Ja sam prestala da se borim sa ćerkama oko toga šta će da jedu. Ranije sam se mučila, molila, postavljala ultimatume da progutaju kašiku nekog povrća, a one okretale glavu sa polusažvakanom hranom u ustima – istakla je jedna majka koja, koja poštuje smernice popularne autorke.

Zatim je primenila potpuno drugu taktiku, koja je dala sjajne rezultate.

– Sad sam napunila frižider i ostavu samo kombinacijama zdrave hrane i puštam ih da izaberu šta će da jedu. Ne samo da je manje stresa, nego mi je mlađa pre neki dan prvi put pojela kuvanu šargerepu – završava ova mama.

Pročitajte: Nakon Noletove izjave da je gotovo, Jelena Đoković napokon priznala – Već dugo se borim

Odnos Jelene i Dijane Đoković

Foto: ATA images

Prema rečima Dr Šafalim nema “pregovaranja” sa decom u vezi s količinom sna, urednošću prostora ili ograničenim korišćenjem pametnog telefona, tableta, računara, jer je važno da imaju jasne i konzistentne granice u ponašanju, koje uzimaju u obzir njihove potrebe.

Jelena Đoković nije dozvolila da svoj bes, frustraciju ili ljutnu iskaljuje na deci, pogotovu ne batinama

Takođe, njena preporuka je da roditelji svakog dana meditiraju 15 minuta. Sa druge strane, dobro je poznato da meditaciju redovno praktikuju i Jelena i Novak. Jelena je nedavno i naglasila kako nikada decu ne vaspitava batinama. Trudi se da ih uči nove stvari na zanimljiv i kreativan način. Ali, posebno je iznenadila činjenica da Stefan i Tara ne duvaju svećice na rođendanskim tortama.

Pročitajte: Jelena Đoković postaje modna ikona – Ove cipele će biti apsolutni hit (FOTO)

Foto: ATA images

Vaspitanje Stefana i Tare Đoković – Ljubav ne treba gasiti 

Supruga Novaka Đokovića nesebično se trudi da decu izvede na pravi put. Rekla je kraj svim stvarima koje po njenom mišljenju ne čine porodičnu i tradicionalnu vrednost i u svoju decu usadila dobrotu, radost i osećaj za lepo. Jelena, koja je takođe tradicionalno vaspitana, ne može da zažmuri na činjenicu kako se duvanje svećica na tortama oduvek plasira kao pozitivna stvar a da to u stvari nije…

Evo njenog objašnjenja:

Pročitajte: Jelena Đoković ponovo tema ogovaranja – Žena najbogatijeg tenisera na važan događaj došla zapuštena (foto)

Foto: ATA images

– Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju – zaključila je Jelena.

AUTOR: SVET

IZVOR: Nportal

FOTO: Rajko Ristić