svet

October 21, 2012 19:04

By

Ana Ivanović: Nisam vodila računa o kilogramima!

Bolovi u kuku zbog kojih je Ana Ivanović izgubila polufinale Moskve od Samante Stosur, govorkanja o strogoj dijeti od koje gubi kilograme, uz mentalni pritisak pred finale FED kupa u Pragu, stvari su sa kojima se lepa brineta bori u završnici sezone. Međutim, naša najbolja teniserka tvrdi da to nisu problemi sa kojima ne može da izađe na kraj.
“Osećam bolove u kuku. Ne znam šta se tačno desilo u tom meču sa Australijankom, moraću prvo da uradim rendgen snimak, ali mi je jako žao što se to desilo u polufinalu Kupa Kremlja. Uprkos svemu, mislim da sam odigrala prilično dobar turnir”, istakla je Ana u razgovoru sa ruskim medijima posle meča.
Na tračeve o mršavljenju i nedostatku snage, Ivanovićeva odmahuje rukom.
“Ne osećam da sam izgubila mnogo kilograma. Ove godine sam zaista dosta radila i putovala. Prošla sam i kroz neke stresne situacije i ponekad mi je falila kvalitetna ishrana. Ali, verujem da ću, kada dođem kući na kraju sezone, biti opuštenija i da ću dobiti na težini. Imam dovoljno energije, ali mislim da ću postati još jača, jer igram agresivan tenis i potrebno mi je da dobijem na težini udarca. To je element na kom moram još da radim.”
Do kraja 2012. Ana ima jasan i precizan cilj, i to prvog vikenda u novembru.
“Glavni zadatak je finale FED kupa protiv Češke. Nadam se da možemo da pobedimo u tom meču, što bi bio sjajan kraj godine. Posle toga nas čeka i Slovačka, u prvom kolu 2013. Dobro je što sa njima igramo kod kuće.”
Veliku podršku Ivanovićeva je imala od ruske publike tokom celog takmičenja u Moskvi.
“Nas Srbe uvek dobro prime ovde. Naš narod neguje prijateljske odnose i vezu sa Rusijom, sa kojom osećamo bliskost. Kad ovde igramo ne osećamo stres i opušteni smo”, zaključuje naša teniserka, koja bi na narednoj VTA listi trebalo da ostane na 12. mestu.

 

Izvor: Novosti.rs