Bolest Željka Samardžića
Svet

November 14, 2023 10:15

By

Život u nezvesnosti: Mučna ispovest Željka Samardžića o bolesti koja mu je zamalo uništila život

Bolest Željka Samardžića promenila je pevačev život

Pevač i muzičar Željko Samardžić izašao je u javnost i tom prilikom otkrio da mu je otkrivena autoimuna bolest Hašimoto sindrom. Pevač je prošle godine otkrio da redovno uzima terapiju, po preporuci lekara, pa ja objasnio o kakvoj bolesti se radi.

Bolest Željka Samardžića

Foto: Rajko Ristić

– To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to – istakao je za Objektiv Željko.

Pročitajte Nećete ga prepoznati – Zbog nove pesme Željko Samardžić promenio lični opis

– Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao – otkrio je pevač.

Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene – skromno je rekao pevač za “Blic” koji je i sam svestan da ga nema onoliko koliko publika želi da ga vidi na koncertima, emisijama i mnogim drugim događajima.

Pročitajte Ko je još lako prihvatio zeta – Detalji odnosa Željka Samardžića sa OVIM čovekom koji je oženio njegovu mezimicu su baš iznenađujući (FOTO)

– Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej. Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde – otkrio je Željko svojevremeno.

Bolest Željka Samardžića

Foto: ATA images

Podsećanja radi, stanje koje je doživeo Samardžić je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvodnju hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images