Ćoravi paprikaš Riske Golubović
Svet

January 22, 2024 13:00

By

Ćoravi paprikaš Riske Golubović: Specijalitet koji ne uspeva bez ova 4 sastojka RECEPT

Ćoravi paprikaš Riske Golubović ukusan je i bez mesa

Ćoravi paprikaš Riske Golubović i to bez mesa je pravi specijalitet. Ovo jelo su Golubovići najčešće jeli, doduše, nerado. Od povrća je ubacivala šta ima, ali su četiri glavice crnog luka bile obavezne.

Ćoravi paprikaš Riske Golubović

Screenshot

Ćoravi paprikaš Riske Golubović  idealan je ukoliko želite da uštedite 

Ćoravi paprikaš Riske Golubović bez mesa je ukusan a ono što je najvažnije u četiri glavice crnog luka jer aje poseban šmek. Narvano, tu je i obilje drugog povrća. Glumica Radmila Savićević ostala je zauvek upamćena po legendarnoj Ristani koja je porodicu u seriji držala na okupu ali i bila malo nagle naravi.

Pročitajte Gulaš Danijele Rodić omiljeno je jelo Veljka Ražnatovića – Kuva ga s ljubavlju, ali ovaj sastojak daje magiju (recept)

Potrebno je: 

4 glavice luka, 3 krompira, 2 dl soka od paradajza, so, biber, suvi začin, lovorov list, kašičica začinske paprike, ulje

Ćoravi paprikaš Riske Golubović

Screenshot

Ćoravi paprikaš Riske Golubović – Priprema je jednostavna 

Iseckajte praziluk, pa ga propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i papriku, pa dinstajte još desetak minuta. Dodajte seckani krompir, lovorov list i začinsku papriku, nalijte malo vode, pa krčkajte još dvadesetak minuta.

Pročitajte Ovog glumca ste godinama gledali na televiziji, a niste znali da je muž Radmile Savićević (foto)

Da je imala vremena, vodila bi Riska računa i o sebi. “Ne postizavam od svih vas” – govorila je. Kecelja je bila njen “must have”.

I eto. Bila je to Ristana u punom sjaju. Iza sve te buke i galame, ispod kecelje i marame, krila se toplina koja se mogla nazvati srećom. Neponovljiva i jednistvena. I zato je vreme nikada neće pregaziti.

AUTOR: SVET

FOTO: Screenshot