Imovina Predraga Tozovca
Svet

April 5, 2023 09:00

By

Emilija je dramila, sinovi tražili svoje: Incident zbog Tozovčeve imovine, haos i lom na sudu

Imovina Predraga Tozovca razlog sukoba

Čitav postupak oko imovine Predraga Živkovića Tozovca pokrenuli su vanbaračni sinovi pokojnog pevača, od kojih jedan živi u Srbiji i zove se Svetozar, a jedan u Ameirici, čiji identitet nije poznat.

Pročitajte: Italijanski mediji otkrili kome će pripasti Mihajlovićeva imovina – Bez obzira na testament, zakon je jasan

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

Njih dvojica su prvo pokušali da se dogovore sa pevačevom udovicom Emilijom Mimom Živković, ali ona im je preko advokata poručila da ne želi sa njim da se dogovara i da je za života Tozovac s njom napravio ugovor o izdržavanju, po kojem sva imovina pripada njoj nakon njegove smrti. To je bio prelomni trenutak kada su sinovi pred sudom pokrenuli ostavinsku raspravu.

Pročitajte: Bolest je uzela maha, Siniša je gotov – Isplivali i detalji testamenta, ovoj ćerki ne ostavlja ni paru

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

Sudski organi došli u dom pokojnog pevača i popisali vrednosti, jer je pre toga sudija tražio da se utvrdi šta je sve Tozovac posedovao. Organi su utvrdili da nije bilo vrednih stvari za koje bi moglo da se dokaže da su pripadale Tozovcu. Emilija je sve vreme tvrdila da su sve njene stvari, između ostalog i skupa umetnička dela koja su pronašli u domu.

Pročitajte: Siniša je sve ove godine krio istinu – Deci je u nasleđe ostavio nešto neverovatno

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

Predrag Živković Tozovac je posedova kuću na Voždovcu u kojoj je do smrti živeo sa Emilijom, kao i još dva stana. Na bankovnim računima pronađeni su iznosi od više stotina hiljada evra koja je za života pevač stekao. Odlučeno je da se sve stavi u sef do okončanja postupka.

Kako navodi izvor, najviše problema na sudu je pravila upravo Emilija.

Pročitajte: Nikolina Pišek stigla po imovinu, Miša Grof joj poručio – Dobićeš svoje, ali ne ono po šta si došla

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

– Vikala je u sudnici: “Kako vas nije sramota?! Niste ga gledali i niste mu dolazili dok je bio živ, sad tražite nešto – prepričao je izvor.

Emilija je pred sudom kasnije iznela i nove detalje. Naime, ona je otkrila da se pevačev sin iz Amerike godinama nije javljao, a da je drugi sin iz Srbije imao loše odnose sa ocem, tako što ga je ponižavao i omalovažavao. Navodno je sve to na sudu ispričala potresnim glasom Emilija.

Pročitajte: Nikolina ostaje bez nasledstva – Vidojev otac otkrio kome pripada imovina njegovog sina

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

Međutim, na kraju je Tozovčeva udovica ipak popustila. Kada je primetila da neće sve biti onako kako je zamislila, Emilija je predložila da se podeli jedan stan sa sinovima. To je značilo da jedna polovina da pripadne njoj, a druga Tozovčevim sinovima iz Srbije i Amerike. Na kraju je pravda zadovoljena tako što je Emilija u nasledstvo dobila kuću na Voždovcu, a jedan stan od dva stana je pripao sinu iz Srbije.

Pročitajte: Preminuo najveći gospodin narodne muzike 

Imovina Predraga Tozovca

ATA images

Navodno je i drugom sinu iz Amerike pripalo nasledstvo i to drugi stan, koji je on navodno prodao, ali još uvek nije sigurno da li se to tako odigralo, kao što navodi izvor.

Sinovi su tražili i umetnička dela, ali Emilija to nije želela da podeli sa Tozovčevim sinovima, tvrdeći uporno da to pripada njoj.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: ATA images