Svet

3 Avgusta, 2021 15:00

Marija Kulić pobedila RAK! Evo kako se sada oseća!

Bivša zadrugarka Marija Kulić proteklih nekoliko meseci borila se sa opakom bolešću koja je pretila da njihovu porodicu zavije u crno. Ipak, nakon serije hemioterapija, Marija je uspela da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Marija Kulić pobedila rak!

Zadovoljna sam mojim zdravstvenim stanjem, iznela sam i više od očekivanog, zaista sam se uplašila hemioterapije, mnogo više od zračenja. Prvu i drugu sam podnela malo lošije, a ovu treću, koju sam primila pre nekoliko dana, podnela sam fantastično. Nemam mučnine, nisam klonula duhom, imam energije i snage. Trudim se da deca ne vide kada mi je teško, uvek se odvojim da ne pokažem mojim najbližima kako se osećam. Svesna sam da svi ljudi koji kroz ovo prolaze imaju takav period. Nije niko dužan da nešto oseti, ni deca, a pogotovo ne Željko. Znam da ću uspeti u ovoj borbi i svima koji boluju od ove bolesti to želim. Svega se pridržavam, ali nisam uspela da ostavim cigarete, što je možda i najbitniji faktor, ali sam ih drastično smanjila – rekla je Marija za Objektiv i dodaje:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Kulic (@marijakulic_mtaz)

Izgubila sam apetit, sama terapija te uvede u depresivno stanje, izgubiš snagu, osećaš se malaksalo, od zračenja mi je sluzokoža izgorela, izgubila sam čulo ukusa, ne mogu da gutam. Jela pasulj ili jagode, isto mi je. Dosta sam oslabila. Izgubila sam 25 kilograma do sada. Miljana se uplašila na finalu, znam da ću oslabiti još, al’ dug je period, do godinu dana. Trudiću se da koliko-toliko održim snagu, nije mi bitno da li sam debela ili mršava, samo mi je bitno da sam zdrava i da sam uspela da se izborim sa svim tim – zaključila je Kulićka.

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ