Pomen Tomi Zdravkoviću
Svet

September 30, 2022 19:34

By

Na pomen Tomi Zdravkoviću došli brojni muzičari, a dok je bio živ bio zaboravljen od svih: Pevačica otkrila bolnu istinu (foto)

Pomen Tomi Zdravkoviću prošao je bez onih koji govore da su mu bili prijatelji

Danas se navršila trideset i jedna godina otkada nas je napustila legenda narodne muzike, Toma Zdravković.

Kao i prethodnih godina kada se održavao pomen muzičkoj legendi, i ovaj put se na beogradskom Centralnom groblju, pored porodice, okupio i veliki broj njegovih kolega.

Među njima su bili: Aco Pejović, Đorđe David, Željko Joksimović, Jellena…

Pročitajte: Evo kako je Toma Zdravković pomogao Marinku Rokviću – Isplivali svi detalji

Ata images

Ovi ljudi su odali počast Tomi, iako nisu imali priliku ni da ga upoznaju. Međutim, brojni su muzičari koji se svakodnevno hvale da su bili Zdravkovićevi veliki prijatelji, ali oni se danas nisu pojavili na pomenu, a nisu bili uz njega ni dok je bio u bolnici, tvrdi pevačica Vera Matović.

Pročitajte: Era Ojdanić otkrio – Toma Zdravković je bio drčan prema kolegama

Ata images

Toma i ja smo 1991. godine bili na televiziji Studija B. Pozvao nas je Draško Aćimović u jednu emisiju i pre toga smo ja i Toma radili manje-više. To je bilo u maju mesecu te 91. godine. Družili smo se i pevali, a Toma me je samo posmatrao. Nakon toga je krenuo svako na svoju stranu, mada ono što ja nisam znala je da je Toma nakon par dana završio u bolnici. Mesec dana pre njegove smrti, negde krajem avgusta, kad sam ponovo bila u Beogradu, moj suprug Raca mi je rekao da je Toma teško bolestan i da je na VMA. Istog trenutka sam pojurila u bolnicu, a usput sam kupila dve kese pune sitnica za pacijente i medicinske sestre – dodala je pevačica za “Kurir”.

Pročitajte: Ovo je doktor Tome Zdravkovića – Bio je uz njega u najtežim trenucima

Ata images

– Kada sam ušla tamo prišla sam sestrama i tražila Tomu, one su mi rekle da pričekam jer je na dijalizi. Kada je došao, rekao mi je: “Lutko moja, ajde uđi”. Ušla sam, a on je legao na krevet i nastavio: “Pričali su mi i rekli su mi da si ti najbolja žena na estradi, ali što ti ja sada ovo pričam? Pričam ti jer sam ja 3 meseca ovde i niko mi nije došao, a ti si prva” – rekla je Vera.

Pročitajte: Ovo je sin Tome Zdravkovića – Nije koristio očevo prezime, a njegove pesme dugo nije razumeo

vera matović

Bojan Vuković

– Nisam mogla da verujem. To je on ispričao njegovoj supruzi Goci i zato je tražila da se to nađe u knjizi. Međutim, Draško Aćimović me pozove ponovo jer je izašla Tomina knjiga i ja pristanem da dođem zbog Tome. Kada sam stigla, uzela sam knjigu, ali nije bio deo o Veri Matović. Zašto? Čim nije billa istina izneta, to mene više nije zanimalo – zaključila je pevačica.

AUTOR: SVET

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, ATA IMAGES