film toma
Svet

1 Oktobra, 2021 16:30

Lepa Lukić otkriva: „Toma i ja smo igrali remi po ceo dan!” Evo kakva je BILA Silvana!

 

Lepa Lukić našla se u filmu o Tomi Zdravkoviću, a mada je producenti nisu kontaktirali tokom snimanja, veoma  je zadovoljna kako je njen lik dočaran na velikom platnu.

Lepa Lukić otkriva!

Toma i ja smo se upoznali na turnejama. Beogradska estrada nas je spajala na koncertima. Po četiri meseca smo putovali, pa na „Pesmi leta“ smo radili i družili se. Kroz pevanja sam ga upoznala. On je živeo u Kanadi, ja sam tamo odlazila, pa smo zajedno radili, a u međuvremenu postali i prijatelji.Toma je bio boem. Bio je Bog ali nikad nije dizao nos, ja pa ja. Nikad nije bio uobražen. Ja sam znala da pravim štoseve na njegov račun, a on je umirao od smeha. – kazala je nedavno Lepa za SVET i prisetila se kako su dugo godina pevali u Budvi u jednom hotelu.

lepa lukic toma

Zoran Kalezić, Dobrivoje Topalović, Toma i ja igrali smo remi na terasi hotela gde smo pevali. Družili smo se i karatali po ceo dan. Ostanemo tako do uveče i jedva stignemo da se istuširamo pred nastup koliko se zanesemo. Ali ja sam bila najčvršća. Čim ostavim karte, brzo se umijem, sredim, našminkam i izađem da pevam, kao da sam spavala sedam dana. A oni viču: „Joj, ženo, kako ti izdržiš?”.  – priseća se Lepa, ali se brzo uozbiljila:

Neću da pričam o kockanju. Meni publika nikad nje našla manu niti me je osuđivala zbog nečega, a onda neko napiše da kockam. Šta me zabole ona stvar i šta pričaju ti neki drekavci. Nemojte o kockanju u vreme turneja. Nije važno više to. Mogu samo da mi pljunu pod prozor svi koje zanima moje kockanje.

 Lepin bivši muž Vlada Perović bio je menadžer i Tomi Zdravkoviću.

Vlada je bio menadžer koji je uzimao sve popularne pevače u to vreme. Ja sam uvek bila u toj grupi, ali pozove i Tomu, Tozovca, Šabana. Mi smo posle braka ostali u korektnim odnosima. Nisam ja zlopamtilo, nema veze. Neću da pričam da li smo se rastali u dobrim odnosima ili ne, to sad nije ni bitno. Sad ja da mu dižem rep. To je sve prošlo vreme.Vlada je bio lep u mladosti. Nije tačno da sam mu bilo šta branila u vezi Silvane Armenulić. Plakati su bili kod nas, dogovorile smo se da zajedno idemo na koncerte, zajedno nastupamo i uzimamo lovu. Nije postala tu nikakva ljubomora ili netrpeljivost. Jedini rivalitet  je postojao u publici i hitovima, ali lično nas dve, nikad nismo imali konflikte. To je bilo pravo, sve posle je bilo namešteno, svi kao rivaliteti i kao upoređivanja . Pisali su mediji i u to vreme da sam kao ja nešto rekla ili Silvana, ali nas dve smo se uvek čule oko tih naslova. Ona je bila jako fina, super žena, dobra koleginica. Ona je prva ponela dekolte. U ono vreme bilo je čudno i po malo skandalozno da se nosi onoliki dekolte, ali je jako to lepo nosila, sa stilom. Tad je to bilo nedopustivo.

Evo kakva je BILA Silvana!

Lepa se prisetila i kobne noći 1976. godine kada je trebalo da imaju koncert u Aleksandrovcu, a Silvana je nastradala.

Mene je samo dragi Bog sačuvao. Trebalo je da idemo njenim kolima na koncert, i ja sam se uspavala. Ona je te večeri poginula u saobraćajnoj nesreći. Ja od toga dana više nikada nisam sela za volan.

Praveći paralelu između turneja koje su postojale tih godina i poslednjih deset, Lepa kaže da to nije nikako za poređenje.

Dugo su nam trajale turneje ali kod nas se nisu dešavale te afere i ljubavi, ta ludnica i rke koke kao danas. Više je bilo poštovanja među kolegama. Mi smo se žene držale zajedno, lepo smo se slagale, bilo je poštovanja uzajamno.

FOTO: Aleksandra Kujučev/ATA IMAGES