

Prvomajski praznici su nezamislivi bez roštilja: Dve preukusne marinade za sočno meso koje se topi
Prvi maj je praznik koji ne može da prođe bez roštilja
Bliže nam se prvomajski praznici, a oni nikako ne mogu da prođu bez tradicionalnog roštiljanja.
Pročitajte Posno, jeftino, ukusno a jednostavno jelo za pripremu – Paprike punjene krompirom (recept)
Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.
Za klasičnu marinadu:
Sastojci:
100 ml suncokretovog ulja
100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
2 kašike soli
2 čena belog luka
1 kašika bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 crni luk
Pročitajte Zdravo, posno i preukusno – Ovu čorbu će i vaša deca obožavati (recept)
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.
Za pikantnu marinadu:
Sastojci:
1 kašika čilija u prahu
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika aleve paprike
200 ml ulja
2 kašike senfa
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.