Prvi maj
Svet

April 28, 2023 17:00

By

Prvomajski praznici su nezamislivi bez roštilja: Dve preukusne marinade za sočno meso koje se topi

Prvi maj je praznik koji ne može da prođe bez roštilja

Bliže nam se prvomajski praznici, a oni nikako ne mogu da prođu bez tradicionalnog roštiljanja.

Pročitajte Posno, jeftino, ukusno a jednostavno jelo za pripremu – Paprike punjene krompirom (recept)

Prvi maj

Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.

Za klasičnu marinadu:

Sastojci:

100 ml suncokretovog ulja
100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
2 kašike soli
2 čena belog luka
1 kašika bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 crni luk

Pročitajte Zdravo, posno i preukusno – Ovu čorbu će i vaša deca obožavati (recept)

Prvi maj

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

Sastojci: 

1 kašika čilija u prahu
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika aleve paprike
200 ml ulja
2 kašike senfa

Pročitajte Kad nemate ideju za ručak – Suzana Mančić oduševila receptom, ukusno jelo od onoga što imate u frižideru FOTO

Prvi maj

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

AUTOR: SVET

IZVOR: Stil Kurir

FOTO: Pexels