Svet

26 Februar, 2021 20:00

SVET intervju! Saša Lazić: „Andreana je LAŽIMA htela da OTERA Radu!”

Saša Lazić jedan je od najpopularnijih kompozitora i tekstopisaca na domaćoj estradi. Brojne hitove napisao je za Seku Aleksić, Severinu, Radu Manojlović, Tanju Savić i mnoge druge pevače, ali u žižu medijskog interesovanja došao je posle sukoba sa Andreanom Čekić koji rasplet čeka na sudu!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SAŠA LAZIĆ (@s_lazic)

I pobednik „Zvezda Granda“ Ibro Bublin mogao bi da završi na sudu, pokrao te je?

-Pesmu sam poslao Saši Popoviću, i on je rekao da bi bila dobra za Ibru, pa nas je spojio. Na kraju se nismo dogovorili za saradnju iz finansijskih razloga, ali je on posle šest meseci objavio pesmu koja ima moj refren sa novim strofama. Takoreći, ukrao je i muziku i tekst.

Šta si uradio?

-Posle sat vremena od momenta objavljivanja ja sam kontaktirao Sašu Popovića, koji je po mom mišljenju jako ispravan čovek i profesionalac. Video je šta se desilo, i on je skinuo pesmu sa interneta. Tako je rešen problem. Ja nisam želeo medijski da forsiram tu priču, ali se druga strana oglašavala i svašta pričala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Andreana Cekic (@andreanacekic)

I Andreanom Čekić je svašta pričala o tebi, optuživala te da si se urotio sa njenim bivšim mužem, da ogovaraš pevače…

-Ja se do ovog momenta nisam oglašavao na tu temu, ovo je prvi put. Vaspitanje i obrazovanje mi nisu dozvoljavali da komentarišem iako je ona pisala, pričala, pa čak i pretila. Ja sam ćutao. Ne postoji problem konkretan između nje i mene, već između nje, Emira Đulovića, Ace Krsmanovića i mene u toj priči. Problem je između naše ekipe i nje.

Šta je problem?

Sa celom pričom je upoznat Saša Popović, a ja ne mogu da se oglašavam zbog suda jer problem već godinu dana nije rešen i čeka se presuda.

Ko je sve na sudu?

Tužba je isključivo sa moje strane, ja tužim nju.

A šta je predmet tužbe? Autorska prava, uvrede, dugovanje novca?

-Sve i svašta. Ima nekoliko tužbi. Ne bih o tome, jer po savetu mojih ozbiljnih advokata ne bi trebalo da pričam o detaljima. Ozbiljna je stvar. Ja imam odabran krug saradnika koji u ovom poslu znače i vrede, a samo neki od njih su Seka Aleksić, Tanja Savić, Rada Manojlović… Na kraju krajeva, nije sve ni u novcu, nešto je u ljudskosti i odnosu koji se poštuje, neguje i održava. Zbog toga saradnje sa nekima traju, a da bi je bilo sa njom treba da postoji poštovanje i ona treba da bude čovek.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 𝚛𝚊𝚍𝚖𝚒𝚕𝚊 RADA MANOJLOVIC (@radamanojlovic)

Trebalo je da snimi pesmu „Svadba“, a ne Rada?

-Pozvana je da nastavimo saradnju posle pesme „Cipele“. Nije istina da joj se pesma nije svidela, samo ja od nje nikad nisam dobio odgovor. Znam šta je razlog, a odgovor nikada nisam dobio, a to dosta govori o onom ko ti je u tom momentu bio prijatelj.

Da li su pare bile problem? Ona je demo snimke snimila za džabe, ali je „Cipele“ dobila kao poklon.

-Jeste, pevala je demo snimke, a novac nije želela da uzme, iako je uvek bio ponuđen. Pozvao sam je da otpeva „Cipele“ i preko toga sam joj na neki način zahvalio. Razlog prekida cele priče je i novac, ali ne smem o detaljima. A ako vas baš zanima, kontaktirajte „Grand produkciju“, oni znaju kompletnu istinu i o kom iznosu se radi.

„Cipele“ su 2018. godine imale preko 100 miliona pregleda, lepe su to pare, ali spota više nema?

-Dotična je izbrisala spot sa svog kanala bez ikakvog objašnjenja. Pristup njenom kanalu su imali isključivo „Grand“ i ona. Imala je šifru i ona ga je izbrisala.

Andreana je izjavila da si pred njom pljuvao Radu Manojlović?

-Sa Radom imamo sjajnu saradnju. Snimila je sa Emirom pesmu „Svadba“, koji je bio namenjen za dotičnu. Rada je super, nije poverovala u to. Ako joj je bila namera da nas posvađa, nije uspela.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic)

Kakav si sa Sekom?

-Veljko i Seka su mi se dopali kao ljudi, način na koji žive i shvataju život. Ja volim da naučim nešto novo, a od njih to mogu, a verovatno sam i ja njima legao.

Seka se baš okrenula bogu i veri?

-Bila je uz mene, kada sam imao saobraćajnu nezgodu i jedva život ostao. To je bilo pre četiri godine. Ona mi je bila velika podrška i u tom duhovnom smislu. Čitao sam tada duhovnu literaturu koju mi je dala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TANJA SAVIC (@tanja_savic_private)

Ko ti se tada još našao?

-Prvih pet dana su svi bili tu, a onda ostanu odabrani. Tanja Savić i Dušan su mi dolazili u bolnicu u Bosnu, nije im bilo teško, baš kao i Tini Ivanović i Zvezdanu, Olja Bajrami…

Tanja Savić je „Siroče“ snimila kada joj je bilo najteže u braku sa Dušanom i rekla da je pesma baš opisuje…

-Pozvala me je i pitala da li imam nešto za nju, rekao sam joj da je pesma čeka. Ona je bukvalno ušla u studio, pesma ju je baš dirnula i u roku od pola sata je snimla. Pronašla se u njoj, a i ja sam u toj pesmi video nju, dok sam je pisao video sam Tanju. A dešavalo se i da sam nekim pevačima naslutio neke stvari, poput prevara, raskida, životne ljubavi ili bola.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Severina (@severina)

A Severina, da li je ona zahtevna?

-Ona je baš zahtevna. Te može li da se promeni tekst, melodija, može li ovo, ono. Ona je htela da peva „Zakuni se u kurvu“, koja je namenski rađena za Seku. Bila je oduševljena tom pesmom. Ja sam profesionalac i za mene je reč- reč, tako da nisam mogao da joj dam pesmu.

Kad Seve krene da menja, šta ostane od prvobitne verzije?

-Ha, ha, ha… Neka bude pola. Ona mi je bila najteža za saradnju. Bez želje da uvredim nekog, samo prosto sa nekim lakše ide, a sa drugim teže dođemo do cilja.

A jel se pevači cenjkaju?

-Pa, ima toga, traže nižu cenu, ali ja sam izgradio ime, samim tim i cenu, tako da nema cenjkanja kod mene. Dešavalo se da pevači na rate plate.Kad pevač dođe, pa mu je skupa pesma, pa svašta nešto, ja kažem da je bolje da ne sarađujemo, nego da bude negativna energija.

Sad svi rade obrade, jel stavljaš zabrane na to, skidaš pesme sa interneta?

-Cipele su najviše krali, od nje me više boli glava. Ali, ne pravim problem. Neko plati da snimi kaver, a nekad i ja pustim da pesma ponovo zaživi, ili da joj se produži rok trajanja.

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: PRINTSCREEN, INSTAGRAM PRINTSCREEN