Vanbračni sin Steve Žigona svet portal svet tabloid svet
Svet

November 17, 2023 22:12

By

Stevo Žigon dok je bio u braku sa Jelenom dobio sina s drugom glumicom, pa ga krio godinama: Evo ko je on i šta kaže o ocu

Vanbračni sin Steve Žigona javno progovorio o ocu

Večeras je u Beogradu održana slikarska izložba Nikole Žigona, sina glumačkih legendi, Jelene i Steve Žigona. Pored Nikole glumački par ima i ćerku Ivanu, međutim, malo je poznato da slavni glumac iz vanbračne veze sa slovenačkom glumicom Metom Vranič takođe dobio sina. Vanbračni sin Steve Žigona oca je upoznao tek kada je imao 28 godina, o čemu je nedavno progovorio za javnost.

Vanbračni sin Steve Žigona svet portal svet tabloid svet

Ata images

– Godine 1971. Stevo Žigon je došao u Ljubljanu, gde je režirao ‘Pigmaliona’. Elzu Dulitl glumila je moja majka Meta Vranič, tada veoma mlada, lepa i talentovana glumica. Moglo bi se reći da sam se nehotice dogodio kao proizvod jedne kratke romanse između velikog glumca i moje majke, koja se odlučila za mene uprkos situaciji, u kojoj je bilo očigledno da će se moj otac vratiti kući u Beograd, gde je imao već familiju – započeo je svoju priču Vid, vanbračni sin Steve Žigona.

 

Vanbračni sin Steve Žigona sa 15 godina saznao ko mu je otac

Iako je Stevo znao da u Sloveniji ima sina, Vid je tek sa 15 godina saznao ko mu je otac.

– Za to sam saznao kada sam imao 15 godina, ali nisam hteo da ga potražim, iako je i on znao za mene, prvenstveno zbog toga jer sam imao očuha koji me usvojio još kao dete, a i zato što nisam znao kako će reagovati njegova familija. Kad sam sabrao dovoljno snage da ga konačno upoznam, bilo mi je 28 godina. Odmah sam otišao u Beograd, gde su me divno primili, iako nijedan od članova porodice, osim Steve, nije znao da uopšte postojim. Narednih pet godina, od 2000. do 2005, kad je preminuo, dolazio sam k njemu u Beograd, i to su bili izvanredni trenuci koji se ne mogu zaboraviti.

Vanbračni sin Steve Žigona svet portal svet tabloid svet

Vid i Stevo Žigon / Facebook printscreen

– Jedan dan pre nego što je umro, zvao me u Ljubljanu i pitao me da li mogu da mu oprostim što nije hteo da me pronađe, i kad sam mu kazao da ga volim, izgledalo je kao da je to jedino što još treba da zna pre nego što nas ostavi. Još uvek sam u bliskom kontaktu sa njegovom ćerkom Ivanom, koja je bila i kod mene u Ljubljani.

Pročitajte Ćerka Steve Žigona je Cecina dvojnica, a fotografije to i dokazuju

Vid je poput brata, sestre i roditelja, takođe okrenut umetnosti.

– Još od detinjstva bavim se poezijom, zato sam napisao pesmu o svom ocu Stevi Žigonu, koja je originalno napisana na srpskom jeziku.

– Uključena je u moju treću knjigu ‘Metamorfoze’ (koja je baš zbog toga bilingvalna, moje pesme je prevela poznata pesnikinja i moja velika prijateljica Ana Ristović), koja je zapravo čitava posvećena mome ocu. Sada mi je 48 godina i imam tri sina, koji su svi veoma talentovani za umetnost. Živim blizu Ljubljane u Sloveniji – napisao je Stevin vanbračni sin u otvorenom pismu pre tri godine.

AUTOR: SVET

IZVOR: RADIOAKTIVNI KOMARAC/FACEBOOK

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN