Svet

29 Oktobra, 2021 20:00

Vesna VRAČA po stanu! Nikolija i Relja ŠIZE!

Vesna Zmijanac vrača po luksuznom stanu koji je kupila u ulici Kneza Miloša, iako Nikolija i Relja šize od svih drangulija koje postavlja po kući.

Vesna Zmijanac vrača po stanu!

Vesna već godinama proučava drevnu kinesku veštinu uređenja prostora kako bi se obezbedilo zdravlje ukućana, bogatstvo, sreća u braku… Ona veruje da svakakva nesreća može da snađe čoveka ako ne vodi računa gde šta drži u kući, kakve su boje, mirisi. Ona se kune da je sreća i blagostanje prate jer se drži pravila feng šuija – kaže za Svet prijatelj kojem je Vesna pomogla da mu krene u životu, ali Zorica Marković ne želi te „vračke“.

Vesnin svaki kutak je po feng šuiju. Ona to voli, pridržava se toga, ja to poštujem, ali smo skroz različite. Jednom prilikom me je savetovala nešto gde bi i šta trebalo da stoji, ali ja nisam iz te priče. Zlatne žabice na prozoru neće mi pomoći ako ja ne zasučem rukave. Ja slavim slavu, zapalim tamjan da mi da mir i spokoj. Išla sam na Isusov grob, tamo sam pokupovala dosta stvari koje imam u stanu i koje me štite. Kad mi je teško, u mislima odem tamo i bude mi lakše. Obišla sam i stenu koja se otvorila da sakrije majku sa malim Jovanom Krstiteljem u rukama kad su je jurili vojnici. I moja Vesna veruje u boga, ali je svoj mir pronašla u drevnoj kineskoj nauci – rekla je Zorica.

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: RAJKO RISTIĆ