Bivši muž Nede Ukraden
srceparajuće

November 12, 2022 21:15

By

Tužno! Neda Ukraden napustila porodični dom: Umesto ljubavi naišla na hladnoću, osude i poniženja

Bivši muž Nede Ukraden bio je njena najveća ljubav

Za proslavljenu pevačicu ovaj period u godini je veoma turbulentan i uzbudljiv. Pre samo dva dana napravila je veliki solistički koncert za pamćenje, a prethodnog meseca njena autobiografija na kojoj je godinama radila ugledala je svetlost dana.

Pročitajte: Posle toliko godina Neda Ukraden priznala – Istina je, pokušao je da me udari

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Radila sam je tri godine, a spremala više od decenije. Odlaze sećanja, odlaze ljudi koji su bili deo mog života. Nema ih među živima. Trebalo je to da zabeležim. Kad je krenula korona, imala sam više vremena da pišem. Savetovali su me da uzmem goustrajtera, nudili su mi se mnogi novinari i pisci, ali ja imam obrazovanje, znanje, emocije i volju da to uradim sama. Ovaj prvi deo ima 250 strana i završava se 1992. Drugi deo, koji kreće od tada do danas, biće mnogo dramatičniji! Prvi deo je lepota i poezija u odnosu na ono što čeka čitaoce. – otkrila je Neda o svojoj knjizi, a ono što je svima privuklo pažnju jeste deo u kome se priseća ljubavne romanse sa Sašom Popovićem.

Međutim, posebno poglavlje u pevačicinoj autobiografiji, zasluženo ili ne, dobio je bivši muž Nede Ukraden. Milan Bilbija, kako je Neda opisala u knjizi, njena prva i prava ljubav. Bilo je mnogo muškaraca u njenom životu koji su se trudili da je osvoje, sve dok se on nije pojavio plenivši harizmom i šarmom.

Pročitajte: Našao mi se pri ruci kad je bilo najteže – Neda Ukraden o ljubavi s Tonijem Bijelićem (foto)

Bivši muž Nede Ukraden

Foto: Rajko Ristić

Venčali su se nakon deset godina zabavljanja, a u braku su proveli duplo manje. Kao kruna ljubavi, 1980. godine stigla je njihova ćerka Jelena, a Neda je opisala Milanovo slavlje povodom rođenja ćerke na specifičan način:

– Ostala sam trudna i činilo se da sve dolazi na svoje mesto i da će ga rođenje naše toliko željene ćerke koju je dobio u svojoj 43. godini promeniti i naterati ga da se uozbilji. Slavio je njeno rođenje 40 dana, bolje reći, toliko dana i noći se nije treznio. Kako je silno želeo devojčicu, sanjao je i maštao da ima ćerku Jelenu, pa je izgledalo da će njeno rođenje doneti mir, stabilnost i zajedničku sreću.

Ipak, jedno su želje i nadanja,a drugo je surova realnost. Milan, koji je od svoje supruge bio stariji skoro deceniju i po nije mogao da se nosi sa njenom popularnošću. Iako je u početku bio prvi koji ju je podržavao da se pored dva završena fakulteta bavi poslom koji voli, vremenom se situacija promenila.

Bivši muž Nede Ukraden ćerku je jedva dočekao

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

– I dok mi je karijera munjevito išla uzbrdo, u mom privatnom životu bilo je sve gore i gore. Svađe, prigovaranja zbog oduststva iz kuće dostigle su tada kulminaciju. S jedne strane, primala sam nagrade, zlatne ploče, nagrade za koncerte, čak sam uspela i diplomirati na fakultetu, na drugoj strani porodični život mi se raspadao. Strašni su to lomovi bili. Često sam znala kasno noću posle koncerta zadnjim atomima snage voziti po teškim vremenskim uslovima da bih bila sa svojim mužem, u svojoj kući , svom krevetu. Sačekao bi me “sudija za prekršaje” umesto šolje toplog čaja, zagrljaja, podrške, bilo je ispitvanje, sumničenje, ljubomora koja je poprimala sve grublje oblike – do srži bila je iskrena Neda Ukraden.

Najveću podršku u tim teškim danima Neda je imala od strane svojih roditelja, pa je tako kada je shvatila da ljubav više ne stanuje u tek sređenom domu u Lužanima, spakovala samo Jelenine najosnovnije stvari i otišla u svoju devojačku sobu, u svoju mirnu luku.

Pročitajte: Na pragu osme decenije – Neda Ukraden proslavlja 72. rođendan a ovako izgleda u kupaćem i bez Fotošopa (foto)

Bivši muž Nede Ukraden

Foto: Rajko Ristić

– Nije mi bilo lako okončati brak i ostaviti tek skućen luksuzan dom, ostavljajući svoje najlepše godine života, danju plakati, brinuti se o detetu i karijeri, a noću pevati, uveseljavati ljude i glumiti srećnu i zadovoljnu ženu. Razvod kao razvod, neprijatan i pun teških reči završio se svađom i mojim odlaskom iz našeg tek savijenog gnezda u divnoj “karingtonki” u Lužanima. Sve sam to nakon razvoda ostavila. Nisam više mogla ni minut izdržati sa njim pod istim krovom. Izašla sam noseći u torbici Jelenine osnovne stvari, zatvorila vrata i nikada se više nisam vratila tamo.

Vrativši se u porodični dom, Neda je nastavila život majke, pevačica, ćerke a paralelno je upisala i još jedan fakultet, Pravni fakultet u Sarajevu i tokom nekoliko godina stekla i zvanje diplomiranog pravnika. Bivši muž Nede Ukraden nastavio je da živi u njihovom domu, a zarad sreće ćerke Jelene, pevačica se trudila koliko god je bilo moguće održavati dobre odnose sa Milanom.

 

AUTOR: SVET

FOTO: Ata images