Star

5 Februar, 2021 20:15

Intervju Goca Božinovska: „Sve što sam stekla u životu ostaviću svom prvom unučetu”

Goca Božinovska može da se pohvali da joj je 2021. godina krenula na najlepši mogući način! Od kada je saznala da će postati baka po prvi put, pevačica slavi svakog dana! Njen sin Mirko Šijan i njegova buduća žena Bojana Rodić saznali su na Božić da je ona u drugom stanju.

Ja sam uvek potajno želela da mi deca podare unučiće. A onda se nekad i pitala da nisam bila loš čovek, pa sam zbog nekih grehova koje svi mi imamo kažnjena i da zato nemam unuke. Sad već drugačije razmišljam, Bog me je pogledao i bio blagonaklon prema meni.

 Jeste li nazdravili?

Ne da sam nazdravila, nego sam preterala. Idem po kući u pidžami i sa šeširom i igram i pevam. Samo pitam sebe da li je ovo moguće. Kako ćemo sada mi ovde u kući sa malom bebom. Samo da budem živa i zdrava dok se ono rodi, a onda ću biti najsrećnija baka koja će sve da im pomaže!

Da li je u planu renoviranje sobe za bebu?

Ima soba u kući hvala Bogu kolko hoćete, a i da nema, pa spavala bi beba na meni, ko da je to bitno. Tek je snajka ostala trudna, tako da imamo vremena da izaberu sobu i da smisle šta i kako će da je renoviraju. Polako da saznaju i pol bebe, pa će njih dvoje to natenane.

Hoće li Mirko i Bojana ostati da žive sa tobom u zajednici?

Hvala Bogu, imaju gde i da spavaju i da žive, samo da budu srećni i da se lepo slažu. Ja sam živela i u zajednici i van zajednice. Ja im svakako nisam teret u životu, ipak mi ne živimo u stanu pa de se non-stop gledamo i smetamo jedni drugima. Ja volim da oni imaju svoj deo u kući gde će sami živeti, a da ja budem tu 24 sata da im pomognem. Nikada im se ne bih mešala, ako im treba pomoć tu sam.

Da ne odu oni u Titel da žive kod Rodića?

Što se tiče nekog preseljenja u Titel kod Bojaninih roditelja o tome nije bilo priče. Možda će ko Veljko i Bogdana, da odu na mesec dva, pa da se vrate ovde. Videćemo, na njima je da odluče.

Veljko i Bogdana Ražnatović

 Da li si pričala sa Mirkom o svadbi?

Nismo ništa još pričali, jer sam još uvek pod utiskom ove vesti koju su mi saopštili. Iskreno, najbitnije mi je da se dete rodi zdravo i živo, a sve drugo, taj glamur i to nije sada u prvom planu. Naravno da bi i Mirko i Bojana voleli da imaju svadbu kao i svaki mladi par, ali narod umire od korone i gladi, a ja da razmišljam o svadbi. Biće svega pa i kada se rodi unuče, a ako ne bude do tada svadba, napraviću babine i svadbu odjednom. Samo da ostanemo živi od ovog virusa.

Šta ti je sada najbitnije?

Sad imam drugi problem. Ne mogu da čekam toliko meseci dok se beba ne rodi. Volela bih da ubrzam vreme ako mogu. Najbitnije mi je da moja snajka Bojana izgura trudnoću do kraja, da sve bude u redu. Nije lako sada kada em ne smeš da se krećeš puno, em pod maskama i pod tenzijom održavaš trudnoću. Ali ajde da ne baksuziram, sve će proći dobro.

 Jel se promenila Bojana otkad je trudna?

Ma nije i dalje je ona mila, draga i lepo vaspitana devojka, nije se razmazila, ma i da jeste ima pravo n ato. I dalje ima osmeh na licu kada ustane. Poljubi me svako jutro i pita jel mi treba nešto da trkne da kupi. Ja kažem sedi dete gde ćeš, kupiću ja, čuvaj se, odmaraj. Ma dete je vaspitano kao što sam ja vaspitala moje ćerke Jelenu i Zoranu, zato se i slažemo od prvog dana.

 Jesi li upoznala njene roditelje, kažu da su veliki domaćini?

Ja sam se upoznala sa Bojaninom mamom Danijelom. Tatu još nisam upoznala, ali nadam se da ću i njega uskoro. Najbitnije je da su naša deca napravila nešto da nas spoje. Danijela mi je rekla da je presrećna, iako imaju već jednog unuka Željka, raduju se. Zaslužili su, imaju troje divne dece i treba da imaju desetoro unučića.

Šta ćeš pokloniti bebi kada se rodi?

Još nisam imala vremena da razmišljao o poklonu. E sad da li će da bude zlatnik, posrebrena kašičica sa inicijalima ili dijamant, videću. Sigurno ću sve što imam i sve što sam stekla u životu da ostavim unučetu. Ma ima da živi kao kralj ili kraljica. Sve što je moje biće prebačeno na unuče. Samo da se oni vole i da budu srećni, pa i iglu šivaću da im poklonim biće srećni.

 Ako Bojana rodi sina Mirko je rekao da će mu dati ime Zoran po pokojnom ocu?

Jeste to je Mirko još odavno rekao, njegova želja je da ako dobije sina, dete nazove po ocu Zoranu. Tako je i Veljko uradio, kada je sina nazvao Željko, po svom pokojnom ocu. Ako ne bude prvo dečak, biće jednog dana.

 Da li si se vratila u Beograd za stalno ili još uvek čuvaš bolesnu majku?

U Beograd sam došla da sa decom proslavim praznik i odmah sam se vratila u selo kod sestre. Majka mi je jako loše, zato se kod mene na svakih sat vremena smenjuju tuga i radost. Na žalost ne mogu da uživam dugo u ovoj radosti, jer plačem za majkom koja ne hoda, ne priča, dementna je, noge su joj ukočene. Zbog korone ne može u Dom za stara lica jer onda ne bi mogli da je posećujemo, sahranili bi je tog trenutka kada bi je poslali tamo. Ja joj genitalije perem jodom, a to ne može niko osim nas dve njene ćerke. Borim se da joj bar pet dana produžim život.

AUTOR: Jelena Vujinović/STAR

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/STAR