Nega kože vrata i dekoltea
Nega

2 септембра, 2023 17:00

By

Nega će od sada biti jednostavna: Top saveti koji će vam olakšati bjuti rutinu

Nega kože vrata i dekoltea je važna 

Nega kože vrata i dekoltea je važna zbog raznih uticaja iz spoljašnje sredine, ali i zbog unutrašnjih faktora kao što su hormonalni procesi u telu, stres, fluktuacije temperature, suv vazduh u zatvorenom prostoru,…

Nega kože vrata i dekoltea

Kako negovati kožu vrata i dekoltea? Veoma lako, a u svoju svakodnevnu rutinu za negu tela treba samo da uključite kompetentnu i višestepenu negu kože vrata i zonu dekoltea. Ovo će usporiti proces starenja i pomoći joj da ostane što duže mlada, posebno ako počnete sa redovnom negom pre nego što se pojave prvi znaci starenja.

Prvi korak, kao i u slučaju kože lica, treba da bude nežno, ali efikasno čišćenje osetljivog područja. Imajte na umu da čišćenje područja dekoltea običnom vodom (tokom tuširanja) ne donosi uvek željeni efekat, a voda iz slavine može da promeni pH kože.

Pročitajte Pet koraka do mlađe kože

Nega kože vrata i dekoltea

Sledeći korak je toniranje. Pomaže u obnavljanju ravnoteže vode i masti kože vrata i dekoltea. Važno je birati hidrantantne proizvode za ovo područje, pa je uvek preporuka da koristite losione i tonike sa hijaluronom.

Kada se pojave prvi znaci starenja kože vrata i dekoltea, možete koristiti neki od proizvoda sa antiage efektom. Kolagen je odlična ideja, a možete se opredeliti i za neku kremu protiv pega ukoliko je vaš problem pigmentacija.

Nega kože vrata i dekoltea

I, naravno, ne zaboravite na vežbe za jačanje mišićnog okvira dekoltea, uravnoteženu ishranu i zaštitu kože od agresivnih efekata spoljašnjeg okruženja. To su kompleksne mere koje pomažu da koža vrata i dekoltea bude elastična, blistava, sprečavajući je da odaje vaše godine.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: LZ magazin

FOTO: Pexels