Star

23 Decembra, 2020 10:25

RASTA TUŽI DRŽAVU? Srbi će mu platiti ODŠTETU?!

Stefanu Đuriću Rasti produžen je pritvor zbog postojanja određenih okolnosti koje ukazuju na to da bi on u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo!

Rasta rešio da tuži državu?

Naime, protiv Ðurića Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora. Ipak, Rastin advokat smatra da je reper nezakonito 83 dana iza rešetaka zbog čega, kako kaže, razmatra pokretanje postupka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 👑Stefan Đurić Rasta👑-Fan Page (@stefanrasta_kralj)

Ako se na kraju ispostavi da Stefan nije potpuno kriv, on će imati pravo na odštetu od države za svu materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je naneta. Moj klijent ima pravo na tužbu i naknadu štete, koja će mu biti isplaćena iz republičkog budžeta, a to znači iz naših džepova – rekao je za Informer Rastin advokat Uroš Milosavljević i dodao:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 👑Stefan Đurić Rasta👑-Fan Page (@stefanrasta_kralj)

On je potpuno nezakonito iza rešetaka. Nije mu mesto tamo. Tužilaštvo tvrdi da on preprodaje drogu, a mi kažemo da je reč o beznačajnoj količini narkotika koju je on koristio za sopstvene svrhe. Ne postoji nijedan dokaz da on preprodaje drogu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru. Sedi u ćeliji jer je poznata ličnost, sve da bi se poslala poruka ljudima da nema nedodirljivih. Nije Rasta jedina osoba koja duva, ali je sporno to što je javna ličnost – rekao je Milosavljević.

Podsećanja radi, Rasta je uhapšen početkom oktobra kada su mu pronašli paketić skanka u kolima, a potom i veću količinu marihuane u stanu u kom živi.

Za ovo delo zaprećena kazna je od tri do 12 godina zatvora, a Rasta tvrdi da je opojnu supstancu koristio za ličnu upotrebu, a ne za prodaju i ni za živu glavu nije hteo da otkrije od koga je on kupio drogu.

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, RAJKO RISTIĆ