Star

21 Januara, 2021 21:59

Rasta uskoro na SLOBODI?

Reper Stefan Đurić Rasta navodno je uspeo da da napravi sporazum sa Višim tužilaštvo tako što je priznao da je drogu koja je u oktobru pronađena kod njega držao za ličnu upotrebu. Kako mediji navode Rasta je sklopio je sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je postignut dogovor da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora.

Rasta uskoro na slobodi?

Prema pisanju Pink.rs postoji mogućnost da sud uskoro usvoji ovaj sporazum i pusti Rastu na slobodu, iz pritvora u kome se nalazi još od oktobra prošle godine.

Stefan Đurić je nagodbu sklopio s Višim tužilaštvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega i Luke B. zbog trgovine drogom. Međutim, kako nije bilo dovoljno dokaza da je drogu držao radi dalje prodaje, a on je priznao da je držao radi sopstvene upotrebe, sklopljen je sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je dogovoreno da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora – objašnjava izvor prenosi Pink.rs

Posle sklapanja sporazuma, predmet je dostavljen sudiji za prethodni postupak Višeg suda, koji je trebalo da odluči da li će da ga potvrdi, ali se on oglasio nenadležnim za to krivično delo i predmet dostavio Prvom osnovom sudu – objašnjava sagovornik za Pink.rs.

Reper i bivši muž pevačice Ane Nikolić uhapšen je u oktobru i već na prvom saslušanju je ispričao da je 600 grama skanka kupio kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/IVAN VUČIĆEVIĆ