Svet

16 септембра, 2023 10:00

By

Uz pomoć jednog sredstva koje sigurno imate u kući, otarasite se upornih fleka

Sirće pomaže u otklanjanju raznih vrsta fleka

Proizvod koji se sigurno nalazi u svakom domaćinstvu, a koristi se za čišćenje i otklanjanje raznih fleka i tvrdokornih mrlja je belo ili alkoholno sirće.

Sirće

Često se desi da se mašina preoptereti količinom veša i iz tog razloga se deterdžent ili prašak za veš ne opere dobro i pojave se bele ili plave fleke na opranoj garderobi.

Takve fleke je vrlo lako moguće skinuti uz pomoć alkoholnog sirćeta, a sve što treba da uradite je da pomešate jednu šoljicu sirćeta sa jednom četvrtinom šolje vode i da pospete po uprljanoj tkanini na mestu gde se nalazi fleka.

Sirće

Ostavite odeću da odstoji oko sat vremena i nakon toga je ponovo operite u mašini sa nekoliko odevnih preedmeta, a najbitnije je da mašinu sa veš ne preoptretite garderobom kako bi deterdžent mogao izaći iz tkanine.

Sirće

Sirće je sredstvo uz pomoć kojeg lako možete očistiti sve vrste staklenih površina i nije potrebno da kupujete hemijske preparate da biste očistili prozore i ogledala.

Sve što treba da uradite je da u jednu bocu sa raspršivačem sipate količinu sirćeta i obične vode u razmeri 1/1. Promućkate i poprskate po zaprljanoj površini i nakon toga mekom krpom obrišete. Rezultati će biti fantastični.

Sirće

Sem toga, kombinacija sode bikarbone sa nerazblaženim sirćetom je odlično sredstvo za skidanje kamenca sa slavina, a ukoliko želite da uklonite fleku sa tepiha to vrlo lako možete uraditi uz pomoć sode bikarbone i alkoholnog sirćeta koje je idealno za čišćenje zbog svoje kiselosti koja je dovoljno blaga da ne oštećuje površinu i tkaninu, ali je dovoljno snažna da otkloni mrlje.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: Pexels