Svet

24 Decembra, 2020 19:00

Darko Lazić van sebe! UBILI su mi OCA!

Darko Lazić sahranio je svog oca Milana u utorak popodne na lokalnom groblju u rodnom Brestaču. Popularni pevač još ne može da se oporavi od šoka zbog iznenadne smrti voljenog roditelja, koji je zdrav otišao na operaciju smanjivanja želuca, a posle teških komplikacija, iz bolnice izašao u kovčegu.

Ubili su mi oca!

Ne znam šta su odlučili, ali u prvom trenutku bilo je priče da nekog treba tužiti zbog Milanove smrti. Darko je bio van sebe od bola, čak je plačući prošaptao da su mu ubili oca, ali mi ništa dalje nismo pitali. Nije mi jasno kako čovek spreman za operaciju po odobrenju lekara doživi sve te komplikacije i na kraju premine. Svašta se priča po selu. Darko je posle razgovarao sa lekarima, rekao da je Milanu srce otkazalo tokom operacije, da su ga reanimirali, ali možda treba ispitati je l’ stvarno došlo do zastoja u protoku kiseonika i zašto. – priča komšija za SVET koji je bio na sahrani.

Za tačne informacije o toku operacije i komplikacijama pokušali smo da stupimo u kontakt sa prof. dr Miroslavom Ilićem, koji je operisao Milana, ali njegova asistentkinja nam je saopštila da doktor ne želi da se oglašava.

Profesor povodom toga ne želi da daje nikakve izjave, a porodica je upoznata sa svim činjenicama i nije u pitanju nikakva lekarska greška odgvorili su za SVET.

Pošto iz prve ruke nismo uspeli da saznamo šta je pošlo po zlu i da li uošte ima mesta za sumnju najbližih, kontaktirali smo anesteziloga sa jedne državne klinike koji je probao da nam razjasni nedoumice.

Da li je bilo propusta tokom operacije?

Nažalost, nemam uvid u dokumentaciju preminulog da bih mogao da vam dam konkretne odgovore, ali ako bi trebalo da se donese zaključak na osnovu pretpostavki, teška srca moram da kažem da je verovatno bio neki propust.  Ako je procedura ispoštovana i ako su svi stručnjaci dali saglasnost da je pacijent spreman za zahvat, ne znam kako je došlo do prestanka rada srca i kako je mozak ostao bez kiseonika. Čak i kad pacijent prestane da diše, može da se desi iz mnogo razloga da prestane da diše, reanimira se odmah i nastavi se sa zahvatom –  za SVET je objasnio je doktor koji nije želeo da mu pominjemo ime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DARKO LAZIĆ (@darkolazicofficial)

Međutim, u međuvremenu se i oglasio i sam Darko Lazić, kada je demnatovao navode komšija o navodnoj tužbi.

On je otišao na operaciju zdrav. Operacija je prošla uspešno, bez komplikacija, probudio se iz anestezije, ali mu je posle 20 minuta pozlilo. Stalo mu je srce, reanimirali su ga. Pao je u komu i više se nije probudio, nažalost. Nemam šta da podnosim krivičnu prijavu protiv lekara, ne mogu oca vratiti. Niko nije kriv. On je sam potpisao da ide na operaciju na svoju odgovornost. Ne daj Bože nikome, ali tako je moralo da bude – rekao je Darko u emisiji „Premijera – Vikend specijal” a prenosi Srbijadanas.rs.

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET