MArina Tucakovic
Svet

9 Novembra, 2021 12:43

Laća Radulović saopštio datum komemoracije Marini Tucaković! Ovim rečima je opisao svoju tugu i bol!

Sin Marine Tucaković, Milan Laća radulović obajvio je datum i vreme komemoracije. Skup, na kojem će svi poštavaoci Mariniog lika i dela, moći da se oprsote od nje zakazan je za 24. nombra u Starom dvoru, u Beogradu.

Obajvljen datum komemoracije Marini Tucaković!

Laća Radulović je povodm ovo izdao saopštenje, i najvio da će pozivnice uskoro biti poslate.

Jedina bezuslovna ljubav je ljubav majke prema detetu. Smrt majke znači da tu vrstu ljubavi, apsolutne i čiste, nikad više nećemo moći da doživimo. Posle tog gubitka u nama nastaje pustoš i svako ko se nastani u našu dušu svojom ljubavlju nikad neće moći da ispuni prazninu u nama. To prosto nikad neće biti ona ljubav zbog koje na ovaj svet dolazimo i kojoj se uvek vraćamo kada nam potonu lađe i kad izgubimo veru. – započeo je Laća u svom obraćanju i doda:

Ali nasuprot bolu koji nas sakati ako mu se predamo, moja majka je uvek imala vere, i govorila reči koje mene sad često teše, a zvuče toliko očigledno : život je za žive.

Milan Laća Radulović

Pored komemoratrivnog skupa, Laća će i obajviti šta je planirano da se uradi kako Marinina dela, ali i njen doprinos popularnoj kulturi, bude sačuvan.

24. novembra održaće se memorijalni skup u znak sećanja na Marinu Tucaković, našeg najvećeg tekstopisca i moju nedavno preminulu majku. Skup će biti održan u prostorijama Skupštine Grada Beograda, u Starom Dvoru, kako bi se u društvu prijatelja i poštovalaca njenog lika i dela svečano oprostili od nje i kako bi predstavili planove za očuvanje njenog kulturnog značaja, kroz koje će neke nove generacije otkriti njene pesme i dati i njoj i njima jedan novi život. – istako je Laća i zaključio:

Pozivnice će biti poslate u najkraćem mogućem roku, a mediji će naknadno biti obavešteni o svim detaljima u vezi sa skupom. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim gradskoj upravi u očevo i svoje ime, kao i u ime ostatka porodice, što su nam izašli u susret da ovaj događaj upriličimo na najvišem mogućem nivou, dostojanstveno. Zahvaljujem se takođe svim lepim porukama i izjavama saučešća koje smo dobili i od prijatelja, poznanika, saradnika i poštovalaca Marine i njenog dela – nadam se da će ova komemoracija pomoći ljudima koji su joj bili bliski da se oproste od Marine, na način na koji ona to zaslužuje.

FOTO: RAJKO RISTIĆ/ DRAGAN GAJIĆ