Zoran Marjanović najnovije vesti
Svet

October 3, 2023 18:18

By

Zoran Marjanović pušten na slobodu: Ovo su razlozi zbog kojih je oslobođen, a evo ko ga je sačekao ispred zatvora

Zoran Marjanović najnovije vesti

Kompozitor Zoran Marjanović danas je pušten na slobodu. Vest da je Zoran Marjanović izašao iz zatvora, iako je pre samo četrnaest meseci osuđen na četrdeset godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, iznenadila je sve. Međutim, iz Apelacionog suda su obrazložili tu odluku.

Zoran Marjanović najnovije vesti

Ata images

Zoran Marjanović najnovije vesti sve iznenadile

– Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu meru za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle pre više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut – navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor

Pročitajte Lepi Mića otkrio nepoznate detalje iz života Jelene i Zorana – Ona nije imala slobodu 

– Pritovr mu je ponovo određen po objavljivanju napravnosnažne presude kojom je proglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, to, i pored značajnog interesovanja o ovom krivično – pravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obaveštena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka. Imajući u vidu navedeno Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da se prema istom ukine pritvor i odmah pusti na slobodu – saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Zoran Marjanović najnovije vesti

Ata images

Zorana je ispre Centralnog zatvora sačekala devojka Zorica Mitrović, koju je Marjanović dugo grlio i ljubio pre nego što je ušao u automobil.

Zoran Marjanović najnovije vesti

Ata images

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM