Scandal

18 Decembra, 2020 22:00

Ispovest tajanstvene Andrijane: „Džej nije bio isti POSLEDNJIH 6 DANA“!

Nakon Džejove smrti Andrijana Tomanić ispričala je sve detalje o životu legendarnog pevača.

Džej je bio je mnogo tih poslednjih dana!

Ništa nije ukazivalo da će se ovo desiti, ali generalno ova korona ga je udavila. On je vrtiguz, voli kafić… A onda pola Dorćola, svi njegovi najbliži drugovi dobili koronu. Pa su mu ćerke, i Marija i Ana rekle da se čuva jer je ipak operisao srce i onda nije nigde ni išao, a i da je išao, nema nigde nikog. I ne znam, nekako, tri ili četiri dana pred smrt, ništa mi nije na to ukazivalo, ali nekako, sad kad vraćam film, sve je bilo kao da se nešto opraštao, nije to ona njegova energija – priča Andrijana i nastavlja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dzej Ramadanovski (@dzej_ramadanovski)

I kad sedi, i kad leži, uvek je išla neka muzika, i kad gleda film, on ceo život hvata melodije, zvižduće… Snima ideje, stalno je muzika bila uključena, ali nije toga bilo poslednjih pet ili šest dana. Tih je nekako bio… Kašljao je dosta i ja sam mu donela neki matični mleč i pitala sam se da nije zakačio koronu, ali nije nigde mrdao iz kuće. On kaže Ma nisam, možda sam se prehladio! Nije ni pio, možda viski ili dva, ma totalno se nekako smirio i usporio, sva ona njegova energija je nestala. Trebalo je da idemo u Mostar, trebalo je da peva… I u nedelju, kod njega dolazi Dara, žena koja mu čisti, nas troje smo sedeli. Ta žena je baš gotivac… I kaže on Daro, nemoj molim te da usisavaš! Ne voli on zvuk usisivača, a ona njemu E pa moram Don Čičo i on joj tiho odgovori Dobro, idem onda ja u sobu da legnem! Ja sam otišla do prodavnice, to je bilo možda 15 do 2 i vraćam se i odem pravo do njega, a on leži, ali kao da je krenuo da ustane, noge mu na podu… Na ivici kreveta, kao da sedi, a leži. Počnem da ga dozivam, on ništa, ali nije se ukrutio, nije bio hladan… Meni haos, panika, ja sam hipohondar… Pozovem brzo Daru i onda polivaj, šamari, diži mu nige, masiraj mu pluća… Ne mogu Hitnu da dobijem, lupam na prva vrata u komšiluku…. Hitna mi kaže da čekam, kako da čekam, onda pozovem privatnu kliniku, samo da dođe neko da ga reanimira! Vičem u slušalicu Molim vas dođite! Oni kažu Mi to ne radimo, to mora državna ustanova… Haos! Pa se onda ne javljaju ni na drugoj privatnoj klinici… Sreća, u međuvremenu komšija je dobio Hitnu i oni su stigli za 15 minuta, pokušali su da ga reinimiraju, davali su mu adrenalin, međutim, ništa. Gotovo, stalo mu je srce – objašnjava Andrijana i nastavlja:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dzej Ramadanovski (@dzej_ramadanovski)

Imao je toliko ideja, pa se spremio za spot, neke perike je nabavio, hteo je da bude u stilu Džejmsa Brauna… Pa onda crnački dolar! Njega je taj fazon oduševljavao, ali ima li kraja ovoj koroni, podavila nas je. On ceo život čovek putuje, ide negde, uvek je bio u akciji, a sada ništa. Samo ga pozoveš i on stiže! Ali ovo, ceo svet je u žalosti za njim. Ja prva znam koliko njega ljudi vole, ali sada… Plaču i oni koji ga ne znaju, ja sam se sita isplakala, ali sam utihnula, osećam tako neku prazninu da ne mogu ni da je opišem. Na Dorćolu šta su mu sve napravili, baklje, transparente, mnogo mi je krivo. Kad pogledaš rano je i mlad je, ali kad pogledaš šta je sve prošao, to niko ne bi mogao ni za tri života. Isto je uvek pričao: Kad treba da umrem, daj samo da padnem i da bude u snu i da se ne mučim! Nije se ni na šta žalio, samo je bio smiren, nekako je uvenuo i to mi je bilo čudno, ali sam mislila da je umoran – završava Andrijana kroz suze.

AUTOR: MARJAN KAMENOVIĆ/SCANDAL!

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL!