Šaban Šaulić izbegao smrt svet portal
Svet

February 17, 2024 18:15

By

Na današnji dan otišao je Šaban Šaulić: Tuga, osim porodice setilo ga se samo troje kolega

Petogodišnji pomen Šabanu Šauliću obeležen je danas

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično je nastradao u Nemačkoj u saobraćajnoj nesreći na današnji dan pre pet godina vraćajući se sa nastupa.

Petogodišnji pomen Šabanu Šauliću svet portal

Bojan Vuković

Petogodišnji pomen Šabanu Šauliću obeležen u krugu najbližih

Šaban je u Nemačku otišao dan ranije, a otputovao je avionom sa prijateljima, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem. Na istom letu su bile i njegove kolege Dragan Kojić Keba, Seka Aleksić, Maja Berović…

Svoj poslednji nastup pevač je održao sa Teom Tairović  i tokom cele večeri je bio raspoložen, a Seka Aleksić je jednom prilikom otkrila da je Šaban tokom čitavog nastupa bio nasmejan, ali da je izjavio da jedva čeka da se vrati kući i da odmori.

Pročitajte Umesto Brene na binu izvela NJU – Prija bi bez nje bila niko i ništa, njoj je za sve zahvalna VIDEO

Nakon što su odmorili od nastupa, uputili su se ka aerodromu i s obzirom da je bila velika gužva, usporili su. Međutim, u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto marke “Seat ibica“ udario u bankinu. Vozač koji je vozio drugi automobil je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije bio u njegovom vlasništvu.

Petogodišnji pomen Šabanu Šauliću svet portal

Rajko Ristić

Nažalost, kralj narodne muzike preminuo od posledica teškog sudara. Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Na večni počinak ispraćen je pesmom „Ne plači dušo“.

Pročitajte Goca Šaulić se onesvestila kad su joj saopštili najtragičnije vesti – Ponavljala je samo jedno, a onda se srušila

Danas su se porodica i prijatelji okupili u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju gde su održali petogodišnji pomen Šabanu Šauliću. Udovica Goca Šaulić i ćerka Ilda prve su stigle na groblje, a ubrzo nakon njih došli su i kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš koji su na grob položili venac cveća.

Na jednom raskošnom vencu od belih ruža stajala je posveta pokojnom Šabanu od supruge Gordane.

“S ljubavlju tvoja Goca.”

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images, Rajko Ristić, Bojan Vuković