svet

January 28, 2013 16:02

By

Porodica tragično preminule zvezde: Ne zarađujemo na Tošetu, ulažemo u njegovu muziku da bi on živeo i dalje!


Nakon što je nedavno izdata kompilacija “Best of Toše”, koju je najavila do sada neobjavljena numera “Sve je ovo premalo za kraj”, obožavaoci su nove pesme dočekali sa oduševljenjem, ali pojavili su se i negativni komentari, uglavnom na račun porodice pokojnog pevača, u kojima se navodi da je ovo sraman način da se preko imena Tošeta Proeskog zarade pare. Te tvrdnje je demantovao Slaven Ristevski, zet Proeskog, koji za “Blic” kaže da porodica novi materijal objavljuje jer želi da preko muzike “Toše živi i dalje, a ne zbog zarade”.
“Njegovi obožavaoci širom regiona su oduševljeno dočekali objavljivanje nove pesme, kao i albuma, a mi, kao njegova porodica smo bar na tren osetili zadovoljstvo i ispunjenje kada je posao završen. Svakog dana nas boli činjenica da ga više nema, ali kada izađe njegova nova pesma, svi smo ushićeni zato što znamo koliko je on bio srećan kada bi završio neku pesmu”, objašnjava Slaven Ristevski i dodaje da će sav prihod od objavljenog singla ulagati u snimanje albuma, koji žele da urade onako kako bi to Toše uradio, najbolje.
“Cela istina je da je snimanje muzike izuzetno skup posao ako ga radimo na način na koji je i Toše radio. On je pristajao samo na vrhunski kvalitet i sarađivao je sa vrhunskim muzičarima. Mi kao porodica koja sve ovo finansira odlučili smo da dovršimo sve njegove pesme koje su ostale nedovršene u njegovom studiju, kao i kod Endija Rajta u Londonu, pa da ih objavimo isključivo iz pobude da Toše živi i dalje, a ne zbog zarade. Zaradu od albuma ćemo ulagati u snimanje novih zaostalih pesama, a sigurno ih ima za još dva albuma”, priča Slaven.
Roditelji Tošeta Proeskog, otac Nikola i majka Dominika, ne žele medijsku pažnju. Ne razgovaraju sa novinarima i svaki dan otkad je Toše poginuo prolazi im na sličan način. Svakodnevno odlaze na njegov grob i u crkvu u čijoj je izgradnji i Toše učestvovao.
“Nikolu i Dominiku je slomio Tošetov odlazak. Oni nikada ne mogu da se vrate u normalne tokove života”, navodi Slaven i napominje da je njegova supruga Dora veoma teško prihvatila život bez brata.
“Dora neizmerno pati. Ali ju je briga oko roditelja i naših sinova naterala da mora da shvati da život ide dalje. Svima nam kao melem dođe naš stariji sin Kristijan, koga je Toše neizmerno voleo”, zaključio je Slaven Ristevski.

izvor: Blic, Telegraf