scandal

February 16, 2020 18:00

By

“Zalizao sam Ceci kosu vodom iz bare!” Pevačicin drug otkrio na šta je bila spremna zbog Arkana!

Dejan Milićević je neko za čije se ime vezuju sve uspešne saradnje sa poznatim ličnostima javne scene u Srbiji. Gotovo da nema poznatih pevačica i pevača koje Dejan Milićević nije slikao ili za čije pesme nije radio spotove. Kada je najavio da će napisati knjigu o svemu što se u protekle dve-tri decenije dešavalo iza njegove kamere, krenula je uzbuna u estradnim redovima. Zapljuštale su pretnje u stilu bolje ti je da ćutiš, čik, samo probaj…

Sofija Milošević pred nervnim slomom! Njena i Lukina veza PUCA zbog Milice Pavlović!?

Instagram GORI! Maja Berović BEZ ŠMINKE peva uživo!

– Ljudi znaju da bi, kada bih počeo da pričam istinu, sve gorelo! Ali, ja nikome neću ni da se šlihtam, niti nekome da se svetim. Neka se ne plaši niko, ima mnogo divnih stvari koje su se dešavale iza scene, o njima bih pisao. – iskren je Dejan Milićević

DEJAN MILIĆEVIĆ JE KARIJERU ZAPOČEO SA EKSTRA NENOM

Bio si svedok svega i svačega…

– Bio sam prisutan u svim segmentima šou-biza. Svojim očima sam gledao sve što se dešavalo onima sa kojima sam radio. Bio sam svedok njihovih slavlja, uspeha, trudnoća, rođendana, padova, bolesti. Ali, zaista, neću o tome, neću nikako da produbljujem tu priču, niti da odajem nečije tajne.

https://svet-scandal.rs/vesti/ceca-hitno-gradi-vilu-na-kipru-otkrivamo-pravi-razlog/

Kako si se uopšte otisnuo u svet šou-biza?

– Sve je počelo sa Ekstra Nenom. Bila je poslednja predstavnica stare Jugoslavije na takmičenju Pesma Evrovizije. Sreo sam je u studiju Maria Bralića. Na kraju foto-sešna, pitao sam je mogu li da je slikam i da uradim nekoliko crno-belih fotografija. Pristala je. Oduševila se kada je videla fotografije. Stavila ih je na omot ploče na kojoj je bila pesma Ljubim te pesmama. Bilo je to 1992. godine… Te fotografije su završile u PGP-u. Urednica Lidija Habić me je preporučila svim pevačima. Mic po mic, pevači su počeli da me traže. Tri godine kasnije, uradio sam i prvi spot za pesmu Čokolada koju je pevala Jami. I danas radimo zajedno. Uradio sam spot za njen i Gastozov duet. Eto, priče se ponavljaju. Pevačice ponovo vole da prođu kroz moje oko, da tako vide sebe. A i Ekstra Nena se uskoro vraća na scenu, na velika vrata, sa novim pesmama. Ponovo sam radio sa njom. I Jami i Ekstra Nena su ostale iste. Fascinantno je koja je to energija. Nisu izgubile taj ludi mladalački žar.

https://www.instagram.com/p/B7EHYoYpcaP/

Sa Anom Bekutom si napravio pravu revoluciju!

–  Uvek ću biti zahvalan Ani Bekuti što je imala poverenja u mene. Ona mi je bila muza, inspiracija. Ona je bila prava, rođena dama. Bio sam oduševljen kako se kreće, kako jede, kako puši cigaretu. Voleo sam sve na njoj. Kad smo snimali, snalazili smo se kako smo znali i umeli. Štap i kanap! Rasparao sam desetak video- kaseta, trake sam vezivao za ventilator, ona je pozirala i napravili smo sjajne efekte. Tada nije bilo kompjuterske podrške koja danas postoji, pa sam se snalazio. Kada sam je slikao ispred Crkve Svetog Marka u bundi, na štiklicama, nastao je haos. Krenule su polemike kako je to nedolično! Nikad mi nije bilo jasno u čemu je tu problem. Ana je bila previše skromna. Ulio sam joj samopouzdanje, objasnio da mora da pokaže koliko je seksipilna, ali ne na vulgaran način. Ona sama nije mogla da veruje da to ima u sebi.

Jeste li u kontaktu? Komšije ste, da li ste i dalje prijatelji?

–  Ona sad radi sa drugima, to je prirodno. Ne radimo više, putevi su nam se razdvojili. Ali, kad se sretnemo, svaki put se lepo ispričamo.

A šta je sa tvojom prijateljicom Suzanom Perović? Gde je nestala?

– Ne znam šta je sa njom. Posle rijalitija, potpuno se povukla. Ne javlja se na telefon. Zvao sam njenu majku, ostavio poruku da mi se Suzana javi, ali ona se ne javlja. Ni glasa od nje. Neverovatno mi je… Ona je dominantna, snažna žena lavica, koja je sama odgajila dvoje dece… Nisam siguran šta je nju toliko povredilo. Da li zaljubljenost u tog čoveka ili sam rijaliti. Očigledno da je zaljubljenost u tog čoveka učinila da se ona potpuno povuče.

https://www.instagram.com/p/B6i-elWp1DP/

Bio si joj podrška dok je bila u Zadruzi…

– Takvo ponašanje uopšte ne liči na nju. Teško mi je da shvatim da neko može toliko da se promeni. Imali smo baš velike planove. Zbog njene velike snage i energije, hteli smo nešto da napravimo. Planirali smo da uradimo kampanju u kojoj će ona davati savete ženama u zrelim godinama kako da održavaju lepotu, lice, telo, da im daje savete kao jedna praktična, uspešna lepa žena. Suzana ima fantastičnu moć transformacije. Može da izgleda kao domaćica, a kad se napirlita, našminka, sredi, ona postaje fam-fatal… Mnoge pevačice ne mogu da pobegnu od izgleda domaćice, ma šta radile….Neću više o tome, neću da se petljam. Suzana ima moj broj, pa ako poželi, neka se javi!

OD REVOLICIJE DO RIJALITIJA – JEDAN JE DEJAN MILIĆEVIĆ

Pevačice su te mnogo volele jer si ih na fotkama sve pretvarao u lepotice!

– Vole me i dalje. Sve te sa kojima sam radio, kada se sretnemo, prepoznam im sjaj, žar u očima. Prepoznam i želju da ih predstavim lepim, intreresantnim ženama kakve su bile dok smo radili. Njih često povuku trendovi, nešto što je aktuelno. A onda ne znaju kako da me pozovu, misle da sam se naljutio. Zašto bih se ljutio? Pa ja mislim da je baš fora da svaki projekat rade sa nekim drugim, promena uvek prija. Neko novo viđenje, neka nova energija. Ali, one sve zaređaju kod istih. Onda nije ni čudo što neke izgledaju kao loše zapakovani pokloni.

Da li si osetio na svojoj koži koliko ne vole svedoke prošlosti?

– Upravo to – pevačice ne vole svedoke svoje prošlosti! Znam prapočetke mnogih pevačica. Znam odakle su došle, kakve su bile kad su došle… Ova moderna vremena i nove tehnologije su mnogo toga promenili. Sve je izgubilo sjaj, srozalo se, devalviralo, svi znaju sve, nema moralnosti. Toliko je neiskrenosti da je to mučno. Svi se foliramo, svi lažemo, svi smo bogati. Svi vozimo ferarije, poršee, stalno smo po restoranima, na ručkovima, pijemo najskuplji šampanjac, nosimo firmiranu garderobu dok sa svih strana vrište kineski fejkovi…

https://www.instagram.com/p/B4bHDlvJgeS/

Koje laži te najviše nerviraju?

–  Na primer, neka planetarna zvezda izbaci svoj spot. Posle nekog vremena, spot ima tri-četiri miliona pregleda. A onda neka ovdašnja, nebitna devojčica, koja je tek počela, tek se ispilila, sebi da za pravo da za nekoliko dana ima više pregleda od planetarne zvezde za koju zna celi svet! Hej, da li je to normalno? Zar nije sumanuto da se jedan mali Balkan poredi sa celim svetom, a nebitna devojčica sa planetarnom zvezdom!

Na koga misliš?

– Nije moje da ikoga prozivam, nije to moj stil, nikad u životu nikoga nisam prozvao. Ali, ima ih… Teško da će ono što pevaju biti upamćeno.

Snimio si i duet sa Jelenom Karleušom!

– Kada smo to snimili, bio je to samo moj mali flert sa muzikom. Jelena je pokazala da je prava zvezda! Dok se svi trude da budu umiljati, ona je uvek bila drugačija. Jelena je Džems Din šou-biznisa. Tuče drugačijim oružjima, bori se drugačije od svih, kao lavica. Ima fantastičan osećaj kako da ljude iziritira, a onda da se to pretvori u obožavanje. Dugo sam radio sa njom, pravili smo neverovatne stvari. Nas dvoje smo obradili pesmu Glorije Gejnor I Will Survive, odnosno Preživeću. I preživeli smo, trajemo. Godine 2002, gostovao sam u njenom šou-programu i najavio je kao svetsku zvezdu. Sve što sam rekao tada, to se i obistinilo.

DOGODOVŠTINE SE NE MOGU PREPRIČATI – ISKREN JE DEJAN MILIĆEVIĆ

Šta ti se sve zanimljivo dešavalo sa pevačicama?

– Uh, svašta…Sa Tijanom Dapčević sam išao avionom u Grčku da snimimo spot. Mi u Grčku, a kofer sa njenim stvarima u Abu Dabi! Nismo imali vremena ni da čekamo kofer, ni da idemo u kupovinu. Iz hotelske sobe sam uzeo krevetski čaršav i otišli smo na plažu. Tijana je lepo ogrnula čaršav i bilo je super! U hotelu sam video ženu čija mi se haljina dopala. Zamolio sam je da nam haljinu pozajmi za snimanje i tako smo dopunili Tijanin stajling za spot. Sa belim čaršavom i pozajmljenom haljinom, napravili smo čudo! Kada se improvizuje, spontanost i kreativnost dolaze do izražaja. Bude slađe nego kad se mnogo mudruje i planira.

https://www.instagram.com/p/B3jgWTop3hK/

Kako je bilo sa Cecom?

– Cecu Ražnatović, tada Veličković, fotografisao sam na krovu garaže u centru Beograda. Tek su se bili smuvali ona i Željko, žurila je da se nađe sa njim. U jednom momentu, Ceci je trebalo zalizati kosu. Ali, frizerka nije ponela ništa čime bi to moglo da se uradi. Gde da ide do salona, pa da se vraća? Čak ni vode nismo imali. U momentu sam video jednu baricu. Palo mi je na pamet da odatle uzmemo vodu i Ceci zaližemo kosu. Ceca nije imala ništa protiv, samo da ne zakasni na sastanak sa Arkanom! To je odlika velikih zvezda. Njima ništa ne smeta, važno je samo odraditi posao. Uvek su najviše komplikovali i izvodili oni iz B, C, ili D estradne lige… Ali, njih nikada ne bih ofirao… Jednom sam sa Cecom snimao spot na Topčideru. Mnogo mi se dopala jedna krivina, hteo sam da snimamo baš na njoj. Zaustavili smo saobraćaj. Ja se i danas izvinjavam tim ljudima koji su tada čekali i psovali, ne znajući šta se dešava.

Da li su te pevačice uslovljavale da ne radiš sa onima sa kojima one nisu u dobrim odnosima?

– Radio sam sa svima – Sekom, Darom, Cecom, Karleušom, Brenom, Zoricom Marković, Snežanom Đurišić… Nikada me nije zanimalo da li one imaju neki konflikt međusobno. Sve ih volim i razumem, svakoj sam dao najiskreniji deo svog bića… – rekao je Dejan Milićević za Vip Exkluziv