Darko Lazić sa sinom svet portal
Svet

January 6, 2024 18:15

By

Bog ga pogledao, sada je drugi čovek: Slika Darka Lazića sa sinom topi i najtvrđa srca

Darko Lazić sa sinom proslavlja Badnji dan

Godinama u našem narodu postoji tradicija na Badnji dan koja se ne prekida, te su oni koji drže do običaja jutros, pre nego što je sunce izašlo, posekli badnjak. Tradiciju je ispoštovao i pevač Darko Lazić koji je sa sinom ranom zorom išao po badnjak.

Darko Lazić sa sinom svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Darko Lazić sa sinom ispoštovao tradiciju

Rano jutros, Darko Lazić sa sinom i prijateljima iz sela je otišao da poseče badnjak za Badnji dan, a zatim je postavio i fotografiju na svom Instagram profilu.

“Tatina duša”, napisao je Darko.

Lazić je na Instagram storiju objavio i video snimak iz šume i pokazao kako je uživao sa naslednikom poštujući običaj.

“Mir Božiji. Hristos se rodi. Srećno Badnje jutro svima… Aleksej, dođi sine… Mi smo odsekli naše, gospodin je tu. Ajmo junaci”, rekao je pevač.

Darko Lazić sa sinom i društvom je po povratku iz šume nastavio, pa se snimao dok je pekao prase za Božić pa je čak i zapevao: “Od rakije nema bolje žene, po tri dana ona ljulja mene”.

Darko Lazić sa sinom svet portal

Instagram

Badnji dan najavljuje jedan od najvećih hrišćanskih praznika – Božić. On predstavlja poslednji i najstroži dan božićnog posta, a ujedno predstavlja i veliku sreću jer je to dan pre Hristovog rođenja.

Badnji dan je ime dobio po Badnjaku, hrastovom drvetu, koje se na taj dan seče i pali. Badnjak je obično mlado, hrastovo ili cerovo drvo, u nekim krajevima jelovo ili borovo, koje se na Badnji dan ujutro rano seče i donosi pred kuću. Uveče, uoči Božića, badnjak se preseca i zajedno sa slamom i pečenicom unosi u kuću.

Badnjak se loži sa posebnim poštovanjem, i moli za zdravlje, sreću i mir. Gori do Božića, nagoveštavajući novu svetlost koju donosi vera u Hrista.

Pročitajte Kuća Darka Lazića najlepša je u Brestaču – Katarina je ukrasila za praznike, pa sad sija kao Las Vegas (foto)

Mnoge poznate ličnosti poštuju ovu tradiciju i proslavljaju Badnji dan i veče u krugu porodice.

Nedavno je pevač Darko Lazić oduševio svoje pratioce kada je postavio fotografije iz svog doma u Brestaču. Naime, tada je pevač zajedno sa svojom decom i suprugom Katarinom dočekao Deda Mraza i pokazao kako porodično uživaju u praznicima.

Darko Lazić sa sinom svet portal

Instagram

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images, Instagram, Rajko Ristić