Ishrana Novaka Đokovića
Svet

July 24, 2023 13:00

By

Dogovor je da zauvek niko ne sazna tajnu: Jedan mali detalj ipak je otkrio da je sve onako kako se sumnjalo

Ishrana Novaka Đokovića bazira se na ovim namirnicama

Novak Đoković i njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.

Sam teniser je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

Pročitajte Zajecao na sav glas zbog sina Stefana – Novak Đoković potpuno slomljen nakon izgubljenog Vimbldona VIDEO

Ishrana Novaka Đokovića

ATA images

– Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju – navodi kao razlog, a prenela je jednom prilikom “Lepa i srećna”.

On kaže da je njegova ishrana “bazirana na biljkama” već duži niz godina i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou.

Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

Pročitajte Šta li će Jelena reći na ovo – Saška Veselinov se javno hvali kako troši Novakove milione (foto)

Ishrana Novaka Đokovića

Guliver Getty

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

Pročitajte Isplivala istina nakon pobede – Novak Đoković ipak nije najbolji, za sve je kriva ona

Ishrana Novaka Đokovića

Instagram

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetovala je ona jednom prilikom – pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća – jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: ATA images