Brzi ručak svet portal svet
Svet

July 30, 2023 13:45

By

Polpete s tikvicama nikad nisu bile ukusnije: Pročitajte kako da ih napravite i s čime da ih kombinujete

Polpete s tikvicama nikad nisu bile ukusnije: Pročitajte kako da ih napravite i s čime kombinujete

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj nponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 10 min.

Sastojci:

* 600 g mladih tikvica
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 4 jajeta
* 5 punih kašika brašna
* 1/2 praška za pecivo
* 1/2 kašičice mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so

Pročitajte Musaka sa tikvicama – Savršen letnji, porodični ručak, kaloričan, zdrav i lako se sprema (recept)

Za preliv:

* 50 g majoneza
* 120 ml pavlake

Priprema:

1. Mlade tikvice oguliti, izrendati ih nakrupno i posoliliti, pa ostaviti da odstoje desetak minuta kako bi pustile sok. Ocediti ih od suvišne tečnosti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo uulja da postane staklast. Pred kraj prženja dodati pasirani beli luk, te sve zajedno kratko propržiti.
3. U odvojenoj posudi umutiti jaja s brašnom i praškom za pecivo, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Oceđene tikvice sjediniti s prženim lukom i ubaciti u smesu od jaja. Dobro izmešati.
5. Tiganj nauljiti, pa malom kutlačom vaditi smesu od tikvica i spuštati je u gomilicama na vrelo ulje. Pržiti ih najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.
6. Prohlađene polpete poslužiti s prelivom od majoneza i pavlake.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte potražite na sajtu www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina Kujna

FOTO: Ženja Aćimović