Poslednji razgovor s Žarkom Lauševićem svet portal svet tabloid svet
Svet

November 17, 2023 20:45

By

Poslednji razgovor sa Žarkom Lauševićem njegov prijatelj zauvek će pamtiti: Smejao se, a onda je usledilo ono najgore

Poslednji razgovor sa Žarkom Lauševićem prepričao je njegov kolega

Proslavljeni glumac Žarko Lušević preminuo je 15. novembra posle kratke borbe sa karcinomom pluća. Brojni poštovaoci njegovog lika i dela sa velikim žalom opraštaju se od legende jugoslovenskog glumišta, a glumčev prijatelj i kolega Nebojša Dugalić opisao je kako je izgledao njegov poslednji razgovor sa Žarkom Lauševićem.

Poslednji razgovor s Žarkom Lauševićem svet portal svet tabloid svet

Ata images

– Imali smo zaista mnogo prilika da radimo zajedno, zaista sam svaki kadar doživljavao kao posebnu privilegiju i blagoslov. Često se dešavalo da priželjkujem u nekim zahtevnim scenama, koje je on igrao briljantno, da se desi neka tehnička greška ne bi li gledao lepotu njegove igre ponovo. Uvek je bio maestralno različit, tako posvećen…

Pročitajte Bio je nežan i stidljiv – Supruga Milomira Marića prisetila se godina provedenih s Lauševićem 

– U “Ruskom konzulu” igrao je lik koji odlazi, a njegova veličina je bila što kada bi se god dotakli teme o smrti, šalili bismo se i smejali. On je imao snage da se našali gledajući u blizinu svog odlaska. Upravo je teže kada vidite čoveka vanredne snage, koji s takom lakoćom govori o svom odlasku – rekao je Dugalić.

 

Poslednji razgovor sa Žarkom Lauševićem – šalio se na račun bolesti

Nebojša Dugalić otkrio je kako je izgledao njegov poslednji razgovor sa Žarkom Lauševićem.

– Kada sam ga pozvao da ga pitam kako je, on mi je rekao: “Dugi, ne brini, rekli su mi da imam 20 odsto šanse, znaš li šta je 20 odsto?” Zatim smo se šalili na temu tih 20 odsto, i šalili i bili ozbiljni koliko bi svaki procenat trebalo ozbiljno da shvatimo – otkrio je Dugalić, a zatim se prisetio kako se upoznao s Laušem.

Poslednji razgovor s Žarkom Lauševićem

Rajko Ristić

– Upoznali smo se kada smo radili “Vreme zla”, ali smo se svakako znali odranije. Neki odnosi počinju tako lako, kada imate utisak da ste nastavili neko druženje koje je trajalo čitav život. Sećam se da smo pro prvom susretu napipali beskraj zajedničkih tema, pitanja, nedoumica, da sam imao osećaj kao da sam sreo brata kog ranije nisam imalo prilike da upoznam – otkrio je Dugalić.

Žarko Laušević biće sahranjen u Beogradu, 20. novembra.

AUTOR: SVET

IZVOR: B92

FOTO: ATA IMAGES