Žarko Laušević i Vesna Radusinović
Svet

November 16, 2023 20:55

By

Bio je nežan i stidljiv: Supruga Milomira Marića prisetila se godina provedenih s Lauševićem

Žarko Laušević i Vesna Radusinović odrastali su zajedno

Smrt glumca Žarka Lauševića veoma je potresla sve ljude sa prostora bivše Jugoslavije koji su ga voleli kao glumca, a oni koji su ga poznavali i imali za prijatelja javno pokazuju žal za njim. Jedna od njih je i književnica Vesna Radusinović. Žarko Laušević i Vesna Radusinović u detinjstvu su bili komšije i proveli su mnogo lepih godina zajedno, pa je suprugu Milomira Marića veoma potresla smrt legendarnog glumca.

Žarko Laušević i Vesna Radusinović svet portal svet tabloid svet

Ata images

– Kad god se pojaviš u kadru svi nestanu! Ne vide se, ne čuju se. Oduvaš ih. Smrt ne postoji i ništa sem večnosti ne broji – napisala je književnica na Instagramu.

Žarko Laušević i Vesna Radusinović – sećanje na nezaboravno detinjstvo

 

Književnica vidno potresena, za Kurir se prisetila dana koje je provela u Žarkovom društvu.

– To je bio jako davno. Žarko je bio moj prvi komšija na Cetinju. Odrasli smo u jednom dvorištu. On i njegov brat su uvek bili zaštitinički raspoloženi prema nama koji smo bili nekoliko godina mlađi…

Žarko Laušević i Vesna Radusinović

Privata arhiva

Pročitajte Srce slomljeno za njim patiće – Prva ljubav Žarka Lauševića bila je Maja koju je vest o smrti dotukla (foto) 

– Uvek sam bila inicijatorka vešte i lake zarade, pa sam Žarka nagovorila da postane Oliver Mlakar, ja da budem Helga Vlahović, a baba je pristala da njen novi kišobran bude bubanj za pitanja. I tako smo pravili tv kviz u dvoristu – seća se Vesna i nastavlja:

Žarko Laušević i Vesna Radusinović

Privatna Arhiva

– Sve je bilo idilično dok nismo shvatili da se od znanja nešto i nećemo ovajditi. Tada smo prodali na pijaci i breskve i cveće, i za zarađeni novac kupili košarkašku loptu. Inače, ulazak na kviz je bio dozvoljen celom komšiluku u Ivan Begovoj ulici na Cetinju u kojoj smo odrastali Žarko i ja. Žarko je znao da uzme bakinu varjaču i najavljivao bi Sofiju Loren, Rakel Velč, Elizabet Tejlor, dok bi se sankama spuštali snežnom stazom od atrogasnog doma sa vrha ulice – prisetila se Vesna odrastanja uz Žarka.

Pročitajte Brojne poznate ličnosti opraštaju se od Žarka Lauševića – Oglasio se i čovek koji je s njim proveo poslednje dane 

– Nije to trajalo dugo, samo nekoliko razreda osnovne škole. Ja sam se odselila sa Cetinja. Kviz u dvorištu su bile i prve pare koje smo zaradili. Ulazak kod Olivera i Helge bio je 20 i 50 para. 20 para za najmlađe, a 50 para za školarce. Klinci u ulici su zdušno plaćali “karte” a mi smo bili velikodušni pa smo im kupovali lopte i Mikijeve zabavnike, slatkiše.

Žarko Laušević i Vesna Radusinović svet portal svet tabloid svet

Ata images

Znate, to su bile sedamdesete. U godinama koje su sledile mala cetinjska trupa je bila veoma ponosna na njega. Zdravo i lepo detinjstvo smo imali. On je fantastično crtao, savršeno kuvao, pamtim ga kao veoma nežnog i stidljivog dečaka. Postao je princ, car, kralj glume – ispričala je Vesna.

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: ATA IMAGES