Prva ljubav Žarka
Svet

November 16, 2023 11:45

By

Srce slomljeno za njim patiće: Prva ljubav Žarka Lauševića bila je Maja koju je vest o smrti dotukla (foto)

Prva ljubav Žarka Lauševića iz filma bila je prelepa Maja

Čuveni glumac Žarko Laušević umro je nakon teške bolesti u 63. godini, a iza sebe je ostavio suprugu, troje dece i brojne uloge po kojima će ostati upamćen. Glumac je bio oženjen Anitom, koja je deo ekipe koja radi na filmovima, a malo ko zna ko je bila filmska prva ljubav Žarka Lauševića.

Prva ljubav Žarka Lauševića

Ata images

Prva ljubav Žarka Lauševića iz filma emotivno se oprostila od glumca

Naime, u pitanju je glumica Maja Mitić koja je glumila u filmu “Šmeker” gde je igrala lepšu polovinu Pavla Ivkova (Žarka Lauševića) i tada ga je osvojila svojom lepotom i glumom, ali je vrlo brzo nestala.

Pročitajte Predstava je završena – Poslednje fotografije Žarka Lauševića slutile su na najgore, tuga (foto)

Nju je vest o smrti legendarnog glumca dotuka, a tim povodom se oglasila na mrežama.

– Mirno putuj ka svetlosti moj druže s početka naših karijara. Dižem jednu čašu za sve što si bio ti ovde na našoj Plavoj večni šmekeru van granica zemaljskih i vremenskih – napisala je Maja uz njihovu zajedničku fotografiju.

Prva ljubav Žarka Lauševića iz filma danas je uspešna art direktorka

Naime, Maja Mitić se posle uloge Lele posvetila pozorištu, a danas je umetnička direktorka Festivala Nišvil naveo je Blic.

Pročitajte Najmlađa ćerka Žarka Lauševića živi u Americi, obrazovana je, lepa i nikada se ne eksponira u javnosti – Ovo je Jana (foto)

Oko 2000. godine radila je kao gostujuća profesorka tehnike savremenog teatra Univerziteta Ajove i Sjedinjenih Američkih Država. Od 2008. je gostujuća profesorka pozorišne umetnosti za master studije Goldsmitovog univerziteta u Londonu. Maja, inače odrasla u Nišu, plenila je lepotom, a na njen šarm niko nije mogao da ostane ravnodušan.

Prva ljubav Žarka Lauševića

ATA images

Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu Progon. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima Savamala i Direktan prenos. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Prva ljubav Žarka Lauševića

ATA images

Ata images

Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: Šmeker, Svečana obaveza (TV), Dogodilo se na današnji dan, Oficir s ružom, Braća po materi, Boj na Kosovu, Original falsifikata, Bolje od bekstva, Kaži zašto me ostavi, Nož…

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images