Kum Žarka Lauševića
Svet

November 16, 2023 14:30

By

Istina je: Otkriveno zašto Mima Karadžić i Žarko Laušević nisu pričali 20 godina

Kum Žarka Lauševića Mima potresen je zbog smrti glumca

Brojne kolege i prijatelji ne kriju žal zbog gubitka velikog glumca, a malo ko zna da Laušević sa Mimom nije govorio skoro 20 godina. Karadžić i Laušević bili su veoma bliski prijatelji, a Žarko je bio kum na Miminom venčanju sa Sunčicom Ðurić 1992. godine. Kum Žarka Lauševića Mima sada ne može da prihvati da Lauša više nema…

Kum Žarka Lauševića

Ata images

Milutin Mima Karadžić emotivnim rečima s oprostio od svog prijatelja i kuma Žarka Lauševića koji je preminuo nakon kratke i teške borbe u 63. godini.

Posle kobnog događaja 1993. u Podgorici, njih dvojica su prekinuli svaki kontakt i nisu pričali 20 godina. Kako se navodilo, Mima je navodno bio blizak sa porodicom jednog od ubijenih momaka. Karadžić je dugo odbijao da spominje kuma u intervjuima, a njihovo pomirenje se dogodilo na sahrani Dragana Nikolića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mima Karadzic (@karadzicmima)

Mima i Žarko su tada shvatili koliko su nedostajali jedan drugom, da je život previše kratak, pa su nakon sahrane otišli u kafanu, gde su pričali do ranih jutarnjih sati i pomirili se.

Mima Karadžić se od kuma oprostio emotivnom porukom:

– Putuj s anđelima moj dobri kume i pozdravi nam sve drage i voljene, ima ih tamo dosta – napisao je kum Žarka Lauševića Mima na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mima Karadzic (@karadzicmima)

Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu Progon. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima Savamala i Direktan prenos. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Kum Žarka Lauševića

ATA images

ATA images

Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: Šmeker, Svečana obaveza (TV), Dogodilo se na današnji dan, Oficir s ružom, Braća po materi, Boj na Kosovu, Original falsifikata, Bolje od bekstva, Kaži zašto me ostavi, Nož…

AUTOR: SVET

IZVOR: Mondo.rs

FOTO: ATA images