Mršavljenje
Svet

9 септембра, 2023 17:00

By

Šminkanje ne mora biti skupo: Uz pomoć jednostavnih trikova izgledaćete svetski

Jednostavni trikovi za šminkanje svima su pristupačni

Ukoliko nemate budžet za skupu i profesionalnu šminku, ne očajavajte jer i sa jeftinom šminkom možete postići odličan efekat, podjednako dobar kao i sa skupom šminkom, a to je jednostavno uz pomoć nekoliko makeup trikova.

jednostavni trikovi za šminkanje

Da bi prikrile neke svoje nesavršenosti i mane na licu, mnoge devojke koriste korektor za lice ili puder koji daje mat izgled licu. mnogo bolje rešenje je koristiti prajmer u boji koji daje zdrav i hidratiziran izgled licu, a odlično rešenje za upalne procese na licu je prajmer sa zelenom nijansom.

Veoma je važno odabrati dobru hidratantnu kremu za lice, koja u osnovi ima hijalurinsku kiselinu sa blagim i nežnim komponentama u saastavu. Ovakve kreme daju prirodan izgled licu, a lice ne izgleda neprirodno i zategnuto nakon nanošenja.

Jednostavni trikovi za šminkanje

Kada je konturisanje lica u pitanju mnoge žene greše jer nanose rumenilo i bronzer nepravilno. Da biste ostvarili željeni efekat i imali lepo konturisano lice zamislite naočare za sunce i nanesite proizvode po njihovoj liniji. Lice će izgledati ravnije ukoliko su ovi proizvodi bliže vašim očima.

Prirodan izgled se vraća u modu pa nije preporučljivo više farbati obrve i previše ih isticati jer tako deluju neprirodno, a ako su problem retke obrve najbolje je da ih malo popunite olovkom ili stavite prozirni ili gel u boji za obrve.

Ako se odlučite za mat senku, onda usne ne treba da matirate jer lice izgleda suvo i nedovoljno hidrirano. Uvek naglasite jedno od ta dva, održavajte hidrataciju suvih delova.

Jednostavni trikovi za šminkanje

Nije vam potrebna preterano skupa maskara da biste postigle savršen efekat trepavica. Čak i sa skupom maskarom trepavice se mogu zalepiti. Bitno je da pre nanošenja maskare dobro raščeljate trepavice. Zatim na četkicu stavite jako malo maskare, pomerate četkicu duž trepavica i pravite pokrete odozdo prema gore i s desna na levo. Nakon toga dobro utapkajte četkicu u maskaru i nanesite je na uobičajen način.

Jednostavni trikovi za šminkanje

I to je to. Uz pomoć ovih jednostavnih trikova, jeftina šminka može izgledati skupo i najbitnije je pridržavati se ovih pravila kako bi vam lice izgledalo lepo, hidrirano, prirodno, a opet kao da ste posetili profesionalnog šminkera.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: LZ magazin

FOTO: Pexels