Vizuelno gusta kosa
Ženstveno

3 септембра, 2023 17:00

By

Gusta kosa više nije samo pusta želja: Evo kako lako i jednostavno da dođete do željenih rezultata

Vizuelno gusta kosa deluje lepo i ženstveno 

Nije važno da li imate kovrdžavu, ravnu ili talasastu kosu, vizuelno gusta kosa uvek deluje ženstveno i lepo.

Mnoge dame greše kada su u pitanju ekstenzije za kosu jer smatraju da će na taj način najbolje prikazati volumen kose, ali to nije idealno rešenje jer pored činjenice da su kvalitetne ekstenzije skupe, one zahtevaju i posebnu negu, pa ukoliko se o tome ne vodi računa, kosa može izgledati veoma neuredno.

Pročitajte  Manje poznata pravila nege kose koja vam neće otkriti svaki frizer

Vizuelno gusta kosa

Da biste stvorili vizuelno gustu kosu punu volumena prvo što treba da uradite je da odaberete odgovarajući šampon koji dodaje volumen. Profesionalni frizeri preporučuju proizvode sa aminokiselinama i peptidima za gustinu.

Zatim, da bi postigli zdrave i guste pramenove na prirodan način ako imate retku kosu, treba da znate da ne smete koristiti preparate za negu kose prekomerno. Previše korišćenje proizvoda na već retkoj kosi može da je optereti i smanji volumen.

Potrebni su meseci pre nego što se primete pravi rezultati, a ako se odlučite za proizvode koji obećavaju gustinu i brži rast kose nemojte preterivati jer serumi i ulja za kosu mogu da učine da pramenovi izgledaju slepljeno i time učine da kosa izgleda još ređe.

Vizuelno gusta kosa

Međutim, neka esencijalna ulja, kao što je ulje ruzmarina, dobro su istražena od strane naučnika, a korisnici su potvrdili efekat. Kako biste postigli primetne rezultate u sprečavanju gubitka kose, neki proizvod primenjuju na temenu čak dva puta dnevno.

Šišanje dugih pramenova može biti izazovno, naročito ako je vašoj kosi potrebno vreme da ponovo izraste. Međutim, profesionalni frizeri ističu da kratke frizure kao što su piksi ili bob dodaju volumen i gustinu retkoj kosi.

Stepenovi mogu dodati volumen pramenovima, stvarajući iluziju guste kose. Međutim, neki frizeri ipak apeluju na svoje klijente sa tankom kosom da se drže ujednačene dužine, brinući da kosa izgleda previše tanka zbog stepenova.

Vizuelno gusta kosa

Kao kompromis, stepenasta frizura sa dugim pramenovima može biti rešenje. Ta opcija zadržava postojeću gustinu kose, ali ipak omogućava njeno kretanje što je vizuelno čini punijom.

Potrebno je da jedete više proteina za zdrav rast kose i veći volumen. Kosa je uglavnom sačinjena od proteina koji se zove keratin, a koji možete videti među sastojcima na bočicama šampona koji obećavaju jačanje pramenova. Međutim, prema rečima stručnjaka, unos proteina takođe može da poveća prirodnu gustinu kose.

 

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: LZ magazin

FOTO: Pexels