Kuća Dina Merlina svet portal svet tabloid svet
Svet

November 8, 2023 17:00

By

Daleko od luksuza: Kuća Dina Merlina smeštena je u maloj, neuglednoj ulici i ni po čemu ne odudara od komšijskih (foto)

Kuća Dina Merlina nalazi se u kraju u kome je odrastao

Dino Merlin je sigurno jedna od najvećih i najvoljenih zvezda na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, nebrojeno puta je dokazao da ga ni slava, ni novac nisu promenili. A, jedan od dokaza je i to što nikada nije imao želju da napusti svoju rodnu kuću i preseli se u neko elitno sarajevsko naselje. Kuća Dina Merlina i dalje se nalazi tamo gde se rodio i odrastao, u jednoj maloj, strmoj sarajevskoj ulici.

Kuća Dina Merlina svet portal svet tabloid svet

Facebook printscreen

Iako poseduje brojne nekretnije, legendarni bosanski pevač nikada nije poželeo da napusti kraj u kome je odrastao, oženio se, dobio decu… Iako je mogao da bira gde će da živi, izabrao je mesto na kome mu je srce zauvek ostalo. Ulicu u kojoj su uklesani svi njegovi koraci koji su ga vodili od fabrike ležajeva “Vogošća”, u kojoj je nekada radio, do evropskih dvorana koje puni već decenijama.

Pročitajte Kada je dobio dete, bio je bez prebijene pare i bolovao od kliničke depresije – Otkriveni neverovatni detalji života Dina Merlina 

Merlin nikada nije krio da je odrastao u siromaštvu, uz majku koja mu je bila najveća podrška.

– Rastao sam kao ptica bez jednog krila. Ali, morao sam da naučim da letim sa jednim krilom. Sada kada sam ja otac, mnogo mi znači porodica baš zbog toga što sam bio dete razvedenih roditelja. Kao mali nisam imao kompletnu porodicu i zato sada ovu svoju čuvam kao oči u glavi – izjavio je jednom prilikom muzičar.

Kuća Dina Merlina svet portal svet tabloid svet

Facebook printscreen

Kuća Dina Merlina ne odudara mnogo od domova njegovih komšija, a prolaznici je prepoznaju po velikoj kapiji ukrašenoj bršljanom.

– Čovek može biti jednako srećan i u Minhenu i u Melburnu i u Bugojnu. Sreću nužno ne donosi mesto boravka, a bogme ni bankovni račun. To je tajni sastojak života – izjavio je jednom prilikom Merlin, koji je očigledno najsrećniji među svojim Sarajlijama, koje o njemu imaju samo reči hvale.

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, FACEBOOK PRINTSCREEN