Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal
Svet

November 4, 2023 10:15

By

Savršen izgled nije nedostižan: Nataša Bekvalac otkriva koje masaže su deo njene bjuti rutine

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac oduševljava

Nega poznatih pomoću kojih njihovo telo i lice godinama odoleva vremenu su uvek tema javnosti jer iako godine prolaze, poznate dame su sve lepše i negovanije. Sve one se slažu u tome da je lepotu potrebno negovati.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

ATA images

Masaže kao deo bjuti rutine za lep i negovan izgled Nataše Bekvalac

Uz pomoć moderne medicine, lasera i raznih vrsta masaža poznate dame održavaju svoju kožu zdravom i lepom, a jedna od njih je i Nataša Bekvalac koja ističe da je najsigurnija kada se uz pomoć masaže oporavi od stresnog dana. Anticelulit masaža u kombinaciji sa maderoterapijom pravi su recept za lep i negovan izgled Nataše Bekvalac.

Pevačica Nataša Bekvalac važi za jednu od najlepših žena na našoj estradi i ne krije da uz pomoć moderne medicine, ali i zdrave ishrane održava vitku liniju. Na svom Instagram profilu lepa Novosađanka je otkrila delić svoje beauty rutine – masaže.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Instagram printscreen

Pročitajte Borba za zdravlje Nataše Bekvalac biće duga i neizvesna – Pevačica iskreno progovorila o svojoj borbi

“Nakon 3 dana snimanja bez sna znam u čije ću ruke sigurne…Draga Anita me uvek oporavi ,sutradan sam kao nova …ona je moje telo posle druge trudnoće za 2 meseca vratila u formu…trenutno smo na zadatku ‘zbogom celulitu’…noge bez celulita? O da ,moguće je…kombinujemo maderoterapiju i ručnu masažu…e pa ruke ti se pozlatile Anita” – napisala je Nataša na profilu.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Instagram printscreen

Anticelulit masaža i njene prednosti

Anticelulit masaža je vrsta terapije masaže koja ima za cilj smanjenje pojave celulita, a to je rupica, kvrgava tekstura koja se često pojavljuje na koži, najčešće na butinama, zadnjici i stomaku. Važno je napomenuti da iako masaža može privremeno poboljšati izgled celulita, ona nije trajno rešenje, a efikasnost može varirati od osobe do osobe.

Glavni ciljevi anticelulit masaže su:

Poboljšanje cirkulacije: Tehnike masaže koje se koriste u anticelulitnoj masaži mogu stimulisati protok krvi i limfe, potencijalno smanjujući zadržavanje tečnosti i promovišući uklanjanje toksina i otpadnih proizvoda iz tela.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Pexels

Pročitajte Seka Aleksić se na jednostavan i jeftin način rešila celulita – Otkrila je njen tajni recept

Razbijanje masnih naslaga: Neke anticelulitne masaže koriste tehnike kao što su gnječenje, valjanje i duboka masaža tkiva za ciljanje i razbijanje masnih naslaga koje doprinose pojavi celulita.

Zaglađivanje kože: Radeći na donjim tkivima i poboljšavajući cirkulaciju, anticelulit masaža može privremeno poboljšati teksturu i tonus kože, smanjujući vidljivost celulita.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Pexels

Uobičajene tehnike i alati koji se koriste u anticelulitnoj masaži mogu uključivati:

Duboka masaža tkiva: Ovo uključuje primenu dubokog pritiska na zahvaćena područja kako bi se razbili masne naslage i poboljšala cirkulacija.

Gnječenje i valjanje: Ove tehnike se koriste za ciljanje određenih područja i smanjenje pojave celulita.

Cupping terapija: Silikonske ili staklene čašice se nanose na kožu i stvaraju efekat vakuuma koji može pomoći u poboljšanju cirkulacije i smanjenju celulita.

Udarci ili tapkanje: Nežno tapkanje ili udaranje po koži može pomoći da se stimuliše protok krvi.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Pexels

Šta je to maderoterapija?

Maderoterapija, poznata i kao „terapija drvetom“, je vrsta masaže i tretmana oblikovanja tela koji koristi drvene alate za masažu i oblikovanje tela. Ova terapija je često povezana sa različitim zdravstvenim i lepotnim prednostima, uključujući poboljšanu cirkulaciju, smanjenje celulita i preoblikovanje i toniranje tela.

Drveni alati su dizajnirani da oponašaju pokrete ruku i prstiju terapeuta, omogućavajući duboku i efikasnu masažu. Terapeut koristi ove drvene instrumente za gnječenje i manipulaciju kožom i osnovnim tkivima, što može pomoći u stimulaciji limfne drenaže, razbijanju masnih naslaga i poboljšanju izgleda kože.

Maderoterapija se često koristi u kombinaciji sa drugim tretmanima za telo kao što su obloge za telo, eterična ulja ili kreme kako bi se poboljšali njeni efekti. Stekao je popularnost u industriji lepote i vellnessa kao neinvazivan način za rešavanje problema poput celulita, viška masti i opšteg oblikovanja tela.

Lep i negovan izgled Nataše Bekvalac svet portal

Pexels

Važno je napomenuti da iako anticelulit masaža i madoterapija mogu ponuditi privremeno olakšanje i poboljšati izgled celulita, efekti nisu dugotrajni i često je potrebno više sesija. Za održavanje rezultata preporučuje se kombinacija zdrave ishrane, redovnog vežbanja i hidratacije.

 

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram, Pexels