ispovest Brke poštara
Svet

11 Aprila, 2022 19:11

Ekskluzivno: Velika ispovest Brke poštara iz serije „Kolo sreće”

Pročitajte iskrenu ispovest Brke Poštara

Ako ste gledali film „Lajanje na zvezde”, sigurno se sećate Malera. Glumio ga je tada neiskusni student, a danas prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta – Milorad Damjanović. Upravo ga je posvećenost „daskama koje život znače” navela da se udalji od kamera. Ponovo je stao pred njih relativno skoro, prvo kao inspektor Radić u „Tatama”, potom kao Doda u „Igri sudbine”, a onda i kao Brka poštar u „Kolu sreće”, gde ga trenutno gledamo. Novi broj magazina TV Novele donosi njegovu veliku ispovest, a mi vam prenosimo delove intervjua.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Na televiziju ste se, posle duže pauze, vratili kao inspektor Radić u seriji „Tate”. Međutim, bilo je planirano da igrate sasvim drugi lik. U čijoj koži je prvobitno trebalo da se nađete i kako je došlo do toga da na kraju postanete inspektor?

Česta je situacija, kada se snimaju velike serije, da dođete na kasting za jednu ulogu, pa da na samom kastingu probate i drugu. Prvobitno sam došao na kasting za ulogu Tome, ali sam dobio inspektora Radića, i srećan sam zbog toga. Tada sam video kako te reditelji i producenti mnogo bolje vide u nekoj ulozi nego ti sam sebe.

Dok ste u predstavi „Moj deda je aut” igrali homofoba, u komadima „Anđeli u Americi” i „Romansa” ste glumili homoseksualca. Budući da ste se, makar na „daskama”, nalazili i u koži onog ko osuđuje različitost, ali i u cipelama onih koji su različiti, šta biste poručili jednima, a šta drugima?

Moja poruka je univerzalna: „Pred Bogom smo svi isti”. Računa se samo ono koliko smo radosti i dobrog doneli drugim ljudima hodajući ovom planetom dok smo živi, bez obzira na to ko smo i kakvi smo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Kad smo kod različitosti, otvoreno ste govorili o tome da ste u detinjstvu trpeli vršnjačko nasilje jer se, budući da ste voleli književnost, poeziju i pozorište, niste baš uklapali u društvo. Kako ste izlazili na kraj s nasilnicima?

U tom periodu odrastanja mnogo vremena sam provodio u Domu kulture u svom rodnom gradu, Priboju. Tu sam zavoleo glumu i umetnost i to je bio moj način da se nosim sa tadašnjim izazovima. Kao što poručujem i gledaocima svog kabarea „Čeznem da vam kažem” – pamtim samo srećne dane.

Kompletan intervju sa Miloradom Damjanovićem pročitajte ekskluzivno u novom broju magazina TV Novele, koji vas već čeka na svim kioscima – u njemu ćete naći i novosti iz sveta latinoameričkih i turskih sapunica, kao i najsočnije tračeve o svojim omiljenim glumcima.

AUTOR: SVET

FOTO: Dragana Udovičić