Svadba Darka Lazića
Svet

30 августа, 2023 16:54

By

Svadba Darka Lazića okupila celu estradu: Spoj tradicije i luskuza oduševio sve FOTO

Svadba Darka Lazića pamtiće se godinama

Crkveno venčanje Darka Lazića i njegove izabranice Katarine održano je danas u njegovom rodnom Brestaču. Iako je sreda, dan kada se posti, pevač je pisao molbu, te su mu crkvene vlasti odobrile venčanje, s obzirom na to da će se na meniju naći i posna jela.

Svadba Darka Lazića

I ne samo da je ispoštovao sve što se tiče posta, Lazić se potrudio da budu ispoštovani i svi svadbeni običaji kod Srba. Tako je svatove na Katarininoj kapiji dočekivala prelepa devojka u narodnoj nošnji, kuma, kum i dever su okićeni tradicionalnim peškirima sa srpskim grbom, a mladoženjin brat je u kupovinu snajke došao sa buklijom, kako i dolikuje.

Svadba Darka Lazića

Rajko Ristić / Katarinina kuma

Svadba Darka Lazića

Rajko Ristić

Pored brata Dragana, uz Darka je bio i barjaktar. A, podrazumeva se da tradicionalna srpska svadba nije mogla da prođe bez pucanja, tačnije gađanja jabuke.

Svadba Darka Lazića

Ata images

Svadba Darka Lazića

Ata images

Iako je slavlje zakazano u restoranu, tek za večeras, muzika je počela sa svirkom od zore, kako u Katarininoj kući u Pećincima, tako i u kući Lazića u Brestaču. Pored Katarinine sestre koja nije skrivala koliko se raduje njenoj udaji, veso je bio i Darkov brat, koji se u jednom trenutku latio mikrofona.

Svadba Darka Lazića

Ata images / Katarina je blistala od lepote i sreće

Svadba Darka Lazića

Ata images

Iako se očekivalo da će se na slavlju pojaviti pevačev sin, to se ipak nije desilo, jer je, kako je njegova bivša devojka Marina izjavila, ona o svadbi obaveštena tek juče, a ona i Aleksej se trenutno nalaze na putu. Međutim, Darkova i Anina mezimica došla je da sa ocem proslavi jedan od važnijih dana u životu. Obučena u svečanu krem haljinicu, Lorena nije skidala osmeh s lica, niti se odvajala od mladenaca.

Svadba Darka Lazića

Ata images/ Darkova ćerka Lorena

Iako su u svatovima i na crkvenom venčanju bili samo najbliži prijatelji i familija, u restoranu, koji specijalno uređen za Darkovo i Katarinino venčanje, večeras će doći skoro cela estrada. Među zvanicama su, kako saznajemo Ljuba Aličić, Anderana Čekić, Đani, Nadica Ademov, Aleksandra Mladenović, Nući, Vojaž, Dado Polumenta

Svadba Darka Lazića

Dragan Gajić

Ono što je interesantno je da će se pored brojnih, kako posnih, tako i mrsnih specijaliteta, na večerašnjoj trpezi naći i pečeni vo, na čemu je pevač insistirao.

Svadba Darka Lazića

Dragan Gajić

Svadba Darka Lazića biće jedna od onih koji će se sigurno, dugo, dugo prepričavati.

 

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, DRAGAN GAJIĆ, ATA IMAGES