scandal

June 6, 2020 19:58

By

SCANDAL! intervju Tamara Milutinović: “Da su me POVEZIVALI sa Ćazimom, kao što su Teodoru, propala bih u zemlju od SRAMOTE!”

TAMARA MILUTINOVIĆ: “DA TI SE DESI LJUBAV S ĆAZIMOM KOJI JE BIO SA 10 PEVAČICA, MORAŠ BITI MNOGO GLUP!”

Samo za SCANDAL! Tamara Milutinović otvoreno govori o tome kako je provela dane u izolaciji, da li je u besparici jer nije radila skoro dva meseca, ali i kakvi su joj planovi za dalje.
Da li si bankrotirala tokom korone?
– Nisam, hvala Bogu. Dosta sam radila pre karantina, tako da se ne žalim.
Nisi u krizi kao tvoje kolege?
– Nisam u krizi, a i ne znam ni ko je u krizi. U stvari, žao mi je kad tako nešto čujem jer ako mi pevači koji smo imali toliko posla i ako za sve ove godine nismo zaradili da možemo da preživimo dva meseca, onda ne znam šta da kažem. Na kraju krajeva, svi smo stagnirali, ne samo pevači, već cela planeta, tako da se sve da nadoknaditi, a nastupi se uveliko zakazuju.
Za tebe kolege kažu: Lako je njoj da priča tako kad ima tatu…
– Ja sam svoj čovek još od 16. godine. Mene je tata izveo na pravi put, pomogao mi je dok sam odrastala, lepo me vaspitao, doveo me do ovoga gde sam sada, a ja sam tu da nastavim dalje…
Ali nije baš da ti izdržavaš roditelje?
– Moji roditelji žive sa mnom i sa bratom. Oni više ne rade, tata se uglavnom zabavlja po dvorištu. Došlo je vreme da mama i tata uživaju, a brat i ja smo tu za naše roditelje da im obezbedim sve što im je neophodno. Sada je red na nas..
A gde ti je dečko?
– Pa nemam ja dečka…
Kad si pre raskinula?
– A kad sam ga imala?
Nedavno… Tvoje koleginice pričaju da si srećna i da imaš dečka…
– O tome ne bih da pričam… Ne volim inače da pričam o privatnim stvarima. A i ima mnogo kolega koje su svoje živote, nažalost, toliko ogolele, tako da mislim da za mene ima još nade da koliko-toliko sakrijem emotivni život… Za sada bih volela da to bude samo moja stvar.
Da li misliš da će to zaista ostati samo tvoja stvar?
– Pa, verovatno neće ako ne nastavim da se bavim ovim poslom…
A da li postoji opcija da ćeš se odreći posla pevačice?
– Ne za sada, a pošto nastavljam da radim javni posao, naravno da će moj emotivni život morati da bude u fokusu, kao što će i parter morati da bude uz mene. Sutra kad se budem udala, svakako će se znati ko je moj izabranik, ali sve ovo što mi se trenutno dešava, nema potrebe o tome da pričam i da tome dajem na važnosti. Ja sam bila u jako dugoj vezi, ali nikad nisam dozvolila da bilo šta o tome dospe u medije, tako da… Zašto bih i sada bilo šta rekla. Sve dok ne smatram da je neko vredan da stoji pored mene i da se o tome i javno piše, biću diskretna.
Kako si se provela na rođendanu Katarine Grujić?
– Fenomenalno smo se proveli, svima nam je bilo strava. Ostali smo do kasno u noć, što je i normalno kad je Kaća u pitanju. Ja, inače, obožavam njene proslave. Kod nje se osećam kao da sam svoj na svome.
Jesi li ti bila pijanija ili slavljenica?
– Ne znam, nismo merili, ali popilo se. To nam je bilo vatreno krštenje posle dva meseca karantina, tako da smo svi malo izašli i dali sebi oduška.
A da li si kući otišla na četiri noge ili na dve?
– Na dve, hvala Bogu, i na vreme, i to kad sam provalila da me baš hvata. A za ostale ne znam.
Pitam jer znam da te je bolela glava nakon žurke…
– Ne znam odakle ti ta informacija, ali jeste.
Pa vi pevačice koje niste u hejtu, redovno se čujete. Požalite se jedna drugoj, pa sve dođe i do nas…
– Pa i to je okej.
A inače, da li voliš da popiješ? Umeš li da se ograničiš?
– Uvek pijem u granicama normale. Nikad mi se nije desilo takvo pijanstvo da ne znam gde se nalazim. Meni je i čudno kad mi pojedini kažu da imaju rupe od pijanstva i da se ničega ne sećaju, meni se to zaista nikad nije desilo jer mi je takav organizam. Podnosim alkohol, mada sam se u poslednje vreme i smirila, baš podnosim alkohol. Jedino kad mora nešto da se ispoštuje, kao recimo Katarinin rođendan. Sa njene proslave ne možeš da izađeš trezan, tako da u tim situacijama dam sebi oduška, a na nastupima baš retko pijem, eventualno jedno piće…
Da li si tokom karantina spremala nešto novo?
– Da, radila sam novu pesmu koja bi trebalo da izađe, planiram i spot. Međutim, čekam da vidim kako će se sve odvijati. Karantin jeste gotov, ali ne mora da znači da smo mirni, pa ću sačekati još malo.
Jel bi dala Rasti da ti uradi neku pesmu?
– E da, baš mi sad ide na TV-u njegova pesma… Smatram da je on veliki profesionalac, dečko koji je među prvima stvorio neki svoj fazon i ostao tome dosledan, tako da bih apsolutno radila sa njim. Možda čak i odem da vidim šta ima od pesama…
A da li je on previše skup?
– Svako ima svoju cenu, i mi pevači, i producenti. Ako je neko napravio mnogo hitova u karijeri, zašto da ne, zašto da se ne plati dobro pesma koja ti se dopada, ali sam isto tako i protivnik toga da se plaćaju pesme koje ti se ne dopadaju, i to samo zbog potpisa. Međutim, Rasta drži svoju cenu i ja to zaista poštujem.

TAMARA MILUTINOVIĆ: “NIKOLIJA NE MOŽE DA SE POREDI S MAJKOM VESNOM!”

Mnoge tvoje koleginice su nastavile stopama svojih majki, na primer Nikolija. Da li ona može da doživi slavu Vesne Zmijanac?
– Totalno su različite, jedno je Nikolija, a drugo je Vesna. Da se ne lažemo, Vesnu, Cecu, Draganu Mirković ne može niko da nasledi. To su ipak drugačije pesme, drugačije doba. Nikolija je svakako odlična u svom žanru, ali ne može se porediti sa Vesnom. A ko je po tvom mišljenju najveća zvezda od mlađih generacija?
– Trenutno… Ima ih više… Recimo, Senidah koja je napravila veliki bum, naravno Aleksandra Prijović, Katarina Grujić, Aleksandra Mladenović… Da nekog ne zaboravim, ali svako gradi neki svoj put. Senidah je ipak na nekom prvom mestu jer je drugačija od svega što se plasira na našem terenu.
A gde vidiš sebe na našoj estradi?
– Ja sam tek na nekom usponu, idem lagano ka gore i nemam problem s tim gde sam i šta sam… Bitno mi je da se snalazim i da mi dobro ide. Hvala Bogu, imam jedan hit, jedan poluhit. Ha-ha-ha! Zadovoljna sam, za mene setek čulo pre dve godine, tako da idem polako, ne žurim i ne jurim, pa ćemo videti. Ne smeta mi ni kada se malo pritajim i zaustavim, to je sve normalno i prirodno.
Da li ti smeta sujeta na estradi?
– Pa smeta mi i sujeta i smetaju mi predrasude, ne samo na estradi, nego i kod drugih ljudi. Mislim da to svakome smeta.
Šta si to čula o sebi, a da te je baš pogodilo?
– Nisam ništa preterano čula o sebi. Retko ko ima hrabrosti da ti kaže u lice ono što misli, ali činjenica je da postoje predrasude kad si pevačica.
Pa dobro, ima i pravih pevačica, ali i onih koje to nisu zaista…
– Ha-ha-ha! Mi smo na Balkanu. Ovde kad si pevačica, odmah imaš epitet na čelu, nažalost je tako. To mi jedino smeta, ali u poslednje vreme nisam čula ništa loše o sebi. Ima, naravno, pričica rekla-kazala, ali na to se ne obazirem. Svesna sam toga od kada sam rešila da radim ovaj posao.
Biju te tračevi da voliš fudbalere?
– Eto, to nikad nije bila istina!
Rekli su da si čak u Holandiju išla kod fudbalera…
– Ni mrva istine ne postoji u tome!
Da nisu bili možda košarkaši?
– Ili možda odbojkaši?! Ha-ha-ha! Ma ne, nemam veze sa sportistima, niti sam ikad imala. Da jesam, rekla bih… Naravno, pevala sam fudbalerima na proslavama, to su mi prijatelji, ali nikad u životu nisam ulazila s njima u neke emotivne priče.
Šta bi ti radila da se pričalo da si u vezi sa Ćazimom Osmanijem?
– Uh! Joj ne znam. To je baš loše, to je baš ružno, pogotovo ako nije istina… Pa šta bih radila, ne znam… Verovatno bih propala u zemlju od sramote, bilo bi mi jako krivo ukoliko je to neistina i na sve načine bih se potrudila da dokažem da je to laž. Nikad ne bih želela da me prati takav glas.
A da je istina?
– Ne mogu da se postavim tako kad to nije istina. Svakako bi mi bilo krivo. I svakako ne bih sebi dozvolila da me vezuju za čoveka koji je lepak za pevačice, tačnije, za koga su se lepile te pevačice, tako se bar pisalo o njemu. Može da mi se desi greška u životu. Ljubav je nepredvidiva, svi mi grešimo, ali ne može da ti se desi ljubav sa čovekom koji je bio sa deset pevačica. Prosto, ne može, moraš biti mnogo glup!
Ali ljubav ne bira…
– Ali ako je neko bio sa deset pevačica i ima taj epitet da juri pevačice jer je u tom fazonu, znači da si ti jedna od njih ili pak nećeš pasti na takvog čoveka…

TAMARA MILUTINOVIĆ: “TEODORA I JA SE NE JAVLJAMO JEDNA DRUGOJ!”

Nisi se javila Teodori Džehverović pre tri meseca kada ste se srele…
– Ne sećam se da smo se srele, ali je opšte poznato da se nas dve ne javljamo jedna drugoj…
Ona se tebi navodno javila…
– To nije istina.
A da li bi joj se obratila ako bi ti se ona javila?
– Da, bih… I to zato što je u jednoj emisiji rekla i da je bila mlada, i da je prebrzo reagovala i da joj je žao što je tako reagovala, tako da bih joj se javila jer sam čula tu njenu izjavu, ali se nismo sretale. Uostalom, mnogo godina je prošlo, ratne sekire su zakopane… Nema tu ni nekih sličnosti, ni dodira… Njena karijera ide uzlaznom putanjom, napravila je dobru priču i ja to pozdravljam. Skidam joj kapu. A to što smo se nas dve sporečkale, to jest, ona je počela, to je druga priča.
A da li se sećaš kako te je uvredila?
– Sećam se, pričala je neistine na Nacionalnoj televiziji, ja sam to demantovala. I evo, nakon tri godine, ispostavilo se da to zaista nije istina, da je preterala, da je mlada, da sad ne preciziram, svi mogu da vide te intervjue, ali uvredila me je time što sam ja bila tu za nju, zaista sam je volela, a tako mi se vratilo…
Jesi li ti nju zaista ugnjetavala?
– Nisam ja nju ugnjetavala, ali se ona osećala tako. Ako se ti osećaš tako pored nekoga, znači da nemaš dovoljno samopouzdanja i da nisi jak u svojoj glavi. Ja nikoga nisam namenski ugnjetavala, ali se ona tako osećala zato što sam ja uvek bila u sredini, javljala sam se novinarima, pregovarala sa menadžerima… Prosto, bila sam forntmen grupe, a ona nije mogla da se pomiri s tim. Kao što sada možete da vidite, devojka voli da bude u centru pažnje i ja to podržavam. Skidam joj kapu za sve što je uradila!
Da li si ti generalno dominantna u životu?
– To ne mogu ja da kažem…
Pa ko vodi glavnu reč u tvojim prijateljstvima, na proslavama…
– Ja sam samo vesela i društvena, srčana… Možda je to neki pokazatelj da sam jupadljiva, ali ne vidim da sam glavna…
Jel te muvao nekad neki kolega sa estrade?
– Ne!
E baš nijedan?
– Ne, nije. Ja sam bila u dugoj vezi, pa sve i ako je neko flertovao sa mnom, ja na to nisam ni obraćala pažnju. Možda je neko i pokušao da dođe do mene preko poruka, ali nešto ozbiljnije mi se nije desilo.
Jel ti šalju poruke na Instagram?
– Ne, ne dobijam nikakve poruke! Ako misliš na javne ličnosti, ne.
A fanovi, publika?
– Ima svega, ali ja na to ne obraćam pažnju, ne dopisujem se preko Instagrama, nisam taj tip.

https://www.instagram.com/p/B5Ye6HWF83z/

TAMARA MILUTINOVIĆ: “IZMEĐU, CECE, BRENE I DRAGANE, BIRAM DRAGANU!”

Čiju karijeru priželjkuješ – Cecinu, Breninu ili Draganinu?
– Draganinu! Ako moram da biram između njih tri, onda biram Draganu, a ako ne moram, onda biram Indiru!
Šta ti se dopada kod Dragane, a šta kod Indire?
– Draganinu karijereu biram zbog pesama, Indirina karijera je bez mrlje…
Nisam nikad čuo da neko želi karijeru Indire Radić…
– Ja sam njen fan od malih nogu. Ona je meni idol.
A zašto?
– Prosto, volela sam njene pesme, njenu tugu u glasu, emociju koju ona prenosi na narod. Sa druge strane, volela sam i njenu karijeru jer nikad nije imala mrlju u životu…
Indira ti je idol, kažeš da nema mrlju u karijeri i životu, a ostavila je čoveka koji je mnogo učinio za nju, jednog je i razvela…
– Pusti te priče… Ne može neko nekog da razvede, nije sad da branim ženu, ali to je glupost, to ne može… Za mene ona nema mrlju u karijeri, ispravna je žena, volim je… A Draganu cenim zbog pesama, ali i zato što dugo traje i ima porodicu i uspela je da uz svoj posao održi porodicu i brak i da ima zdravu decu.
Da li vidiš sebe u ulozi majke?
– Da, naravno!
I ti bi sad zapostavila karijeru zbog porodice?
– Verovatno da bih!
A da li bi mogla da budeš s muškarcem koji bi od tebe tražio da batališ karijeru?
– Pa bila sam sa takvim muškarcem, ali više nisam sa njim.

https://www.instagram.com/p/B_Z-GbAllud/

Vidim, baš si ostavila karijeru?
– Ha-ha-ha! Sve zavisi, ako nema ljubomore i ako bismo se lepo dogovorili, okej, ali da me neko tera da pošto-poto ostavim karijeru zbog nekoga ili nečega… Ne! Na taj način ne! Tek kada ja budem sigurna da je neki muškarac vredan toga da se ja odreknem svog sna zarad nekog drugog sna, onda da!
A da li si bila nekad žrtva nasilja?
– Ne! Hvala Bogu, mada sam ja ratoborna muškarača, sigurno bih uzvratila!
Kao i Kaća Grujić, zato se i družite…
– Da, tako je! Pazi, ne bih dozvolila da me neko maltretira, udarila bih ga flašom u glavu… Ne znam šta bih uradila nekom ko digne ruku na mene! To su mogli samo moji otac i majka, ponekad i brat, priznajem. (smeh) Ali da neko ko nije moja krv to uradi… Ja nisam iz porodice koja bi dozvolila da se meni tako nešto desi.

TAMARA MILUTINOVIĆ: “EDITA, KAĆA GRUJIĆ, ALEKSANDRA MLADENOVIĆ I JA SMO SPREMNE I DA SE POBIJEMO AKO TREBA!”

Kako se ti i Kaća Grujić družite kad obe hoćete da budete glavne?
– Pa obe smo svesne sebe, niti bi ona dozvolila da ja nju zgazim ili ugrozim, niti ja njoj da ona zgazi mene! To je prosto nemoguće, ona je svesna mene, ja sam svesna nje, ona zna kakav sam ja čovek, ja znam kakav je ona čovek… Volimo se, energije su nam se poklopile i to je to.

https://www.instagram.com/p/B0TtW-cnwMC/

S kim se još sa estrade družiš pored Kaće Grujić i Edite?
– Sa njih dve, sa Urošem Živkovićem, ponekad sa Aleksandrom Mladenović… U svakom slučaju, sa svima sam dobra, nemam ni sa kim probleme i to je to. Ali to neko odabranije društvo smo Kaća, Edita, Aleksandra i ja…
Sve ste drugarice po flaši… Sve tri volite da cugnete…
– Tada se opustiš!
Aleksandra kaže da ne može da peva dok ne cugne…
– Ja nisam baš u tom fazonu, ja mogu. Na nastupima ne pijem, pazim da budem perfekcionista, vodim računa kako se obraćam publici… Baš retko pijem na nastupima.
Ali sve tri ste agresivne…
– To su takve energije, našle smo se, jebiga! Ja imam kumu koja je mirna, imam i mirne osobe u životu, a imam i ove ide gas!
Da li su se spojile energije ili šifre, to je pitanje?
– Moguće, bravo, moguće da su šifre!
Mladenovićka kaže da bi prebila dečka, Kaća isto, ti bi mu razbila flašu o glavu… To je ta šifra!
– Moguće da je to i šifra, ali i ne damo na sebe, svoje smo, niko nas ne drži na lancu, niko ne može da upravlja našim životima!
A da li ste se nekad vas tri posvađale?
– Nikad, sa njih tri nikada! Editu znam i iz srednje škole, pa smo se nekad svađale, ali to je bilo jako kratko, ma ni pola dana!
A jel ste bile na ivici fizičkog obračuna?
– Nikad, nikad! Nismo ni pomislile!
Ali verujem da su svađe žestoke…
– Ne! To je ono u fazonu E ma šta ti ovo, a šta to ono! Nemoj to tako i sl!
Ja sam mislio da vi to opletete ko u Zadruzi?
– Ma ne! Nismo baš toliko lude! Ne, ne!

Kako ti se dopada ponašanje Darka Lazića? Da li ti je nekad nudio da šmrčete, ipak njega bije taj glas i posle svega što je proživeo?
Ja njega volim, pa ga volim. Nemam šta da kažem. Svako ima pravo na svoj život i da radi ono što želi. Ako se on dobro oseća, osećam se i ja dobro. Meni njegovo ponašanje ne smeta, niti utiče na mene, niti me ugrožava. Meni je bitna njegova pozitivna energija, a on je zaista pozitivna faca. A što se tiče tog šmrkanja, pobogu, kakvo je to pitanje?! Naravno da mi nikad nije ponudio jer zna u kom sam ja fazonu, a drugo, nismo ni došli do toga da me tako nešto pita. Nikad u životu nije ni pomislio da mi ponudi.
Kakvi su ti planovi za budućnost?
– Radim na pesmama. Uskoro izlazi nova pesma i to je to. Pesma se zove 15 do dva!
Zašto baš tako?
– Tako je odlučio tekstopisac!
A kakva su tvoja očekivanja?
– Ne volim mnogo da očekujem da se ne bih razočarala. Radim na sebi, bitan je kontinuitet. Neka će proći, neka ne, ali tako je to u ovom poslu!

AUTOR: MARJAN KAMENOVIĆ/SCANDAL!

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL! I INSTAGRAM