Kraj karijere Ivane Španović svet portal
Svet

January 2, 2024 17:00

By

Nakon burne godine donela odluku: Njen život više neće biti isti

Kraj karijere Ivane Španović desiće se ove godine

Najbolja srpska atletičarka i šampionka sveta u skoku udalj, Ivana Španović otkrila je svoje želje i jasan cilj za ovu godinu koja je tek počela.

Kraj karijere Ivane Španović svet portal

Dusan Milenkovic/ATAImages

Kraj karijere Ivane Španović nakon Olimpijskih igara

Naime, nakon burnog završetka godine i razvoda braka od dugogodišnjeg partnera Marka Vulete, Ivana je odlučila da joj ova godina bude prekretnica. Njen jedini i jasan cilj je želja da osvoji zlato na predstojećim Olimpijskim igrama u Francuskoj.

“Želja je jasna, zlato u Francuskoj. S obzirom da sam na tom stadionu gde će se održati Olimpijske igre već skakala i pobeđivala, ako može da me motiviše nešto iz prošlosti, onda želim da se to nešto ponovi – rekla je Ivana za “Sportal”.

Međutim, nakon Olimpijskih igara u Francuskoj, najavljen je i kraj karijere Ivane Španović. 

“Ne postoji stvar koja može da me, ne računam bolest ili povrede, pomeri od cilja. Jednostavno, mi smo svi krenuli s nekim snom, to nešto smo vizualizovali, na kraju privukli ka sebi i mislim da ću to i manifestovati za svoj završni cilj“,  dodala je najbolja srpska atletičarka.

Kraj karijere Ivane Španović svet portal

M.M./ATAImages

Kraj karijere Ivane Španović i razvod braka koji se mogao naslutiti

Podsetimo, nedavno je odjeknula vest da se Ivana Španović razvodi, a naša čuvena atletičarka je tada to i za medije potvdila. Do razvoda između nje i Marka Vulete je došlo nakon dve godine braka i mnoge je ta vest iznenadila jer su važili za jedan od najskladnijih poznatih parova.

Da nešto nije dobro funkcionisalo, probudila je činjenica jer su Ivana i Marko su sve ređe objavljivali zajedničke fotografije i u javnosti se nisu pojaviljivali zajedno. Tada je atletičarka za medije dala izjavu i otkrila je da je iza nje težak period, a potvrdila je i vest o razvodu u intervjuu za Telegraf.

Pročitajte Oni su najveća podrška najbolje svetske atletičarke – Evo od koga je Ivana nasledila sportske gene FOTO

“Iako razumem javni interes, privatan život sam se uvek trudila da bude privatan ali, kako se Marko i ja razvodimo, oboje se suočavamo sa vrlo emotivnim periodom jer oboje smatramo ovo zajedničnim neuspehom”, rekla je tada Ivana i dodala:

“Potreban nam je oboma lični prostor i poštovanje intime kako bi se oboje, što brže i bezbolnije vratili mirnijim tokovima života.”

“Ne želimo ni jednog trenutka da poreknemo ljudske vrednosti jednog u odnosu na drugog, u brak smo oboje ušli sa istim željama i potrebama, koje su se, uz obostrane lične ambicije, poglede na budućnost, prioritete i izbore promenili u različitim pravcima.”

Kraj karijere Ivane Španović svet portal

Dusan Milenkovic/ATAImages

Iako atletičarka prolazi kroz težak period, a naajvljen je i kraj karijere Ivane Španović, jedno je sigurno, Ivana će dati sve od sebe da ostvari svoj cilj.

AUTOR: SVET

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages, M.M./ATAImages