Relja Popovic
Svet

December 10, 2021 17:00

By

Nikad ne biste pogodili čime se bavila majka Relje Popovića!

Zoja Begoli bila je solistkinja baleta i ikona Narodnog pozorišta u Beogradu. Osim što je upamćena kao velika umetnica, ona je i majka Relje Popovića.

 

Evo čime se bavila majka Relje Popovića!

Umetnica Zoja Begoli, rođena Đoković, bila je veliko ime srpske i jugoslovenske kulture. Rođena je 19. januara 1949. godine, a usavršavala se na Akademiji “A.J. Vaganova” u tadašnjem Lenjingradu. Bila je solistkinja baleta i repetitor Narodnog pozorišta, profesor na Odseku za balet na Akademiji umetnosti, ali i na glumačkom odseku, a radila je i kao pedagog čuvene škole “Lujo Davičo”.

Relja Popovic

Rajko Ristić

Zoju pamtimo po kulturnom doprinosu, a malo ko zna da je njen sin jedan od najpoznatijih repera današnjice.

Sa Srđanom Popovićem dobila je dva sina: Mišu i Relju. Relja Popovićdanas je jedan od naših najpoznatijih muzičara, veoma popularan na domaćoj javnoj sceni, a pored muzike, posvećen je svojoj porodici. Dobro je poznato da sa Nikolijom Jovanović ima ćerku Reu, a nedavno su postali mama i tata devojčice čije ime još uvek nije poznato javnosti.

Relju je odgajila majka koja je bila vrlo ugledna u svetu umetnosti i koja je bila uz sina do svog poslednjeg daha.

Prezime Begoli Zoja je nosila u znak sećanja i ljubavi prema drugom muškarcu, s kojim je bila u braku 18 godina.

Njena ljubavna priča sa jugoslovenskim glumcem, scenaristom i pedagogom Farukom Begolijem nadživela je i samu smrt. I kada su se rastali, balerina je zadržala njegovo prezime, a o njihovoj ljubavi pisale su se najlepše reči.

Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života – rekao je Faruk pred smrt, a preminuo je u Prištini, 2007. godine.

Nakon duge i teške bolesti, Zoja Begoli je preminula 10 godina kasnije, 2017. godine, u 68. godini.

FOTO: ATA IMAGES