Zdravlje Nikole Rokvić
Svet

30 априла, 2022 19:00

Okrenuo se crkvi i molitvi! Nikola Rokvić odlazi u monahe, žena Bojana mu je dala blagoslov

Nikola Rokvić već godinama obilazi manastire, živi po strogim verskim pravilima i ne krije želju da se zamonaši. Od kada je preminuo njegov otac Marinko Rokvić, još više i jače se okrenuo crkvi i molitvi.  Uskršnje praznike proveo je sam, bez porodice, na reci Jordan gde je išao na pogružavanje što je ritual potapanja celog tela u vodu koje se obavlja pri krštenju.

Nikola Rokvić ne krije želju da se zamonaši

– Nikola je svake godine do sada Uskrs proslavljao sa porodicom i zajedno sa njima išao u crkvu. Ove godine je odlučio da ode sam u Izrael, da obiđe neke svetinje ali i obavi čin pogružavanja u Jordanu. Bojana nema ništa protiv toga, ona je sa svojom porodicom na Bledu u Sloveniji i uživa na drugi način. Ona vidi da Nikola sve više razmišlja o tome da jednog dana ode u monahe, on oseća da je to njegov životni put, a Bojana ne želi da ga sprečava i potpuno ga razume. Sa druge strane njegova majka Slavica smatra da je dovoljno to što je okrenut Bogu i živi u skladu sa verom i da bi bilo previše da ostavi porodicu. Ona ga moli da to ne čini – rekao je za Svet izvor blizak porodici.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Pročitajte: Nikola Rokvić porodicu napustio za Uskrs: Spakovao kofere i otišao iz Srbije, isplivale i fotke

– Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem – rekla je Bojana jednom prilikom, što je Nikola i potvrdio.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Barovic (@bojanabarovic)

– Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek. Ona je videla tu moju želju i ljubav i rekla: Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: Katarina Bogavac

FOTO: Rajko Ristić